RECEPTY

Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

recept,fotorecept,šošovica,zemiaky,mlieko polotučné 1,5%,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list2kusy
cesnak1strúčik
korenie nové - pimentovník pravý1kus
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká80gramov
ocot2polievkové lyžice
olej slnečnicový80mililitrov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
voda700mililitrov
zemiaky250gramov
šošovica170gramov

 

Recept

1. 

šošovica 170 gramov  voda 500 mililitrov

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo...

2. 

zemiaky 250 gramov  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 2 kusy  korenie nové - pimentovník pravý 1 kus  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  cesnak 1 strúčik

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky...

3. 

olej slnečnicový 80 mililitrov  múka hladká 80 gramov  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme...

4. 

ocot 2 polievkové lyžice  petržlenová vňať

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť