svetvomne.sk

Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cesnak1strúčik
Korenie nové - pimentovník pravý1kus
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
Múka hladká80gramov
Ocot2polievkové lyžice
Olej slnečnicový80mililitrov
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Petržlenová vňať
Soľ1čajová lyžička
Voda700mililitrov
Zemiaky250gramov
Šošovica170gramov

1. 

šošovica 170 g  voda 500 ml

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.

2. 

zemiaky 250 g  soľ 1 ČL  bobkový list 2 ks  korenie nové - pimentovník pravý 1 ks  korenie čierne mleté ¼ ČL  cesnak 1 strúčik

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.

3. 

olej slnečnicový 80 ml  múka hladká 80 g  paprika červená mletá ½ ČL  voda 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 500 ml

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.

4. 

ocot 2 PL  petržlenová vňať

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť