RECEPTY

Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

recept,fotorecept,šošovica,zemiaky,mlieko polotučné 1,5%,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

2

??

kusy

kcal

cesnak

1

6

strúčik

kcal

korenie nové - pimentovník pravý

1

??

kus

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka hladká

80

278

gramov

kcal

ocot

2

13

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

80

720

mililitrov

kcal

paprika červená mletá

½

8

čajovej lyžičky

kcal

petržlenová vňať

0

??

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

voda

700

0

mililitrov

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

šošovica

170

567

gramov

kcal

 

Recept

1. 

šošovica 170 gramov  voda 500 mililitrov

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.

Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo...

2. 

zemiaky 250 gramov  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 2 kusy  korenie nové - pimentovník pravý 1 kus  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  cesnak 1 strúčik

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky...

3. 

olej slnečnicový 80 mililitrov  múka hladká 80 gramov  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.

Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme...

4. 

ocot 2 polievkové lyžice  petržlenová vňať

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.

Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť