Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.
recept,fotorecept,šošovica,zemiaky,mlieko polotučné 1,5%,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
korenie nové - pimentovník pravý | 1 ?? | kus kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 80 278 | gramov kcal | |
ocot | 2 13 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 700 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 250 230 | gramov kcal | |
šošovica | 170 567 | gramov kcal |
Recept
1.
šošovica 170 gramov • voda 500 mililitrov
Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.

2.
zemiaky 250 gramov • soľ 1 čajová lyžička • bobkový list 2 kusy • korenie nové - pimentovník pravý 1 kus • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik
Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.

3.
olej slnečnicový 80 mililitrov • múka hladká 80 gramov • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov
Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.

4.
ocot 2 polievkové lyžice • petržlenová vňať
Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.

Dobrú chuť!