svetvomne.sk

Sladkokyslá fazuľová omáčka so zemiakmi

    

Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ingrediencií.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový3čajové lyžičky
cukor kryštálový-
fazuľa350gramov
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
múka hladká3polievkové lyžice
ocot2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ0
soľ1čajová lyžička
voda-
voda1liter
zemiaky750gramov

1. 

fazuľa 350 gramov  voda  soľ

Fazuľu deň pred varením namočíme do studenej vody. Vodu zlejeme, nahradíme novou a fazuľu uvaríme do mäkka s trochou soli. Scedíme.

2. 

Pri príprave môžeme použiť aj sterilizovanú fazuľu, v čistej váhe 750 g. Pred použitím ju scedíme z nálevu a prepláchneme vodou.

3. 

zemiaky 750 gramov  voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a uvaríme vo vode so soľou a bobkovým listom.

4. 

cukor kryštálový 3 čajové lyžičky

K zemiakom pridáme fazuľu a cukor.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  múka hladká 3 polievkové lyžice

V mlieku rozmiešame múku.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov

Zátrepku prilejeme do polievky a prevaríme. Pridáme smotanu.

7. 

ocot 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový  soľ  maslo 50 gramov

Omáčku odstavíme z ohňa, dochutíme prevareným octom, prípadne ešte trochou cukru a soli podľa chuti. Nakoniec vmiešame maslo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť