Zemiakovo - syrová omáčka
Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.
recept,fotorecept,syr tavený,syr Hermelín,zemiaky,Prívarky a omáčky,Recepty na gril,Bezlepkové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Hermelín | 50 | gramov | |
syr tavený | 50 | gramov | |
voda | 2 | decilitre | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • voda 2 decilitre • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v predpísanom množstve vody so soľou.
2.
cibuľa 60 gramov • cesnak 1 strúčik
V hlbšom hrnci na oleji opražíme očistenú a pokrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme k nej uvarené zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili.
4.
syr tavený 50 gramov • syr Hermelín 50 gramov
Pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou na povrchu a tavený syr. Prevaríme.
5.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme mlieko a opätovne privedieme do varu. Omáčka obsahuje veľmi jemné nerozmixované časti zemiakov, cibule i syra. Pokiaľ ju chceme mať úplne hladnú musíme ju precediť.
Dobrú chuť!