svetvomne.sk

Zemiakovo - syrová omáčka

    

Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cibuľa60gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ1čajová lyžička
syr Hermelín50gramov
syr tavený50gramov
voda2decilitre
zemiaky400gramov

1. 

zemiaky 400 gramov  voda 2 decilitre  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v predpísanom množstve vody so soľou.

2. 

cibuľa 60 gramov  cesnak 1 strúčik

V hlbšom hrnci na oleji opražíme očistenú a pokrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme k nej uvarené zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili.

3. 

smotana sladká na varenie 250 mililitrov

Zemiaky zalejeme smotanou.

4. 

syr tavený 50 gramov  syr Hermelín 50 gramov

Pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou na povrchu a tavený syr. Prevaríme.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme mlieko a opätovne privedieme do varu. Omáčka obsahuje veľmi jemné nerozmixované časti zemiakov, cibule i syra. Pokiaľ ju chceme mať úplne hladnú musíme ju precediť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť