svetvomne.sk

Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa80gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká20gramov
Olej olivový4polievkové lyžice
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda5polievkových lyžíc
Voda100mililitrov
Šampiňóny500gramov

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 4 PL  soľ 1 ČL  voda 5 PL  šampiňóny 500 g  voda 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 20 g

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustnitia uvaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť