Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.
recept,fotorecept,šampiňóny,Prívarky a omáčky,
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
olej olivový | 4 528 | polievkové lyžice kcal | |
smotana sladká na varenie | 200 320 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 5 0 | polievkových lyžíc kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal | |
šampiňóny | 500 80 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej olivový 4 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • voda 5 polievkových lyžíc • šampiňóny 500 gramov • voda 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • múka hladká 20 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustnutia uvaríme.

Dobrú chuť!