svetvomne.sk

Šampiňónová omáčka s knedľou

    

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa80gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká20gramov
olej olivový4polievkové lyžice
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda5polievkových lyžíc
voda100mililitrov
šampiňóny500gramov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej olivový 4 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  voda 5 polievkových lyžíc  šampiňóny 500 gramov  voda 100 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  múka hladká 20 gramov

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustnutia uvaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť