Pečená tekvica
![Pečená tekvica](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001063/img_sk_4x3/pecena-tekvica_00180.jpg)
Zdravá dobrota. Pečenú tekvicu môžete konzumovať priamo po jej upečení a ošúpaní. Obyčajne je dosť sladká no môžete si ju jemne prisladiť. Okrem priamej konzumácie pripravujeme z dužiny tekvice chutné sladké koláče.
recept,fotorecept,tekvica na pečenie,Zeleninové prílohy,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_7990.jpg)
2.
Prekrojíme ju na polovicu a vydlabeme jadierka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_7995.jpg)
3.
Potom polovice tekvíc opäť po dĺžke prekrojíme. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8007.jpg)
4.
Pečieme v rúre pri asi 180°C približne 1,5 hodiny.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8013.jpg)
5.
Vychladenú tekvicu pomocou lyžice ľahko odoberieme zo šupky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8060.jpg)
Dobrú chuť!