Zdravá dobrota. Pečenú tekvicu môžete konzumovať priamo po jej upečení a ošúpaní. Obyčajne je dosť sladká no môžete si ju jemne prisladiť. Okrem priamej konzumácie pripravujeme z dužiny tekvice chutné sladké koláče.
recept,fotorecept,tekvica na pečenie,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové prílohy
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
2.
Prekrojíme ju na polovicu a vydlabeme jadierka.
3.
Potom polovice tekvíc opäť po dĺžke prekrojíme. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
Pečieme v rúre pri asi 180°C približne 1,5 hodiny.
5.
Vychladenú tekvicu pomocou lyžice ľahko odoberieme zo šupky.
Dobrú chuť!
tekvica na pečenie | 2.5 | kilogramu |