svetvomne.sk

Tekvica zapečená s bryndzou

    

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bryndza200gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový-
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ-
tekvica maslová600gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

tekvica maslová 600 gramov

Tekvicu ošúpeme, odstránime tekvicové jadierka. Tekvicu nakrájame na cca 1 cm hrubé mesiačiky.

2. 

bryndza 200 gramov  vajce slepačie 1 kus  petržlenová vňať 1 polievková lyžica

V miske vymiešame bryndzu s vajcom, Pridáme petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.

3. 

olej olivový

Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme do nej polovicu tekvicových mesiačikov a polejeme bryndzovou zmesou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ

Prikryjeme zvyšnými mesiačikmi a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajcom. Posolíme.

5. 

Zapekáme najprv zakryté 10 minút a potom odokryté 20 minút na 200°C. Tekvica musí byť mäkká.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť