Tekvica zapečená s bryndzou
recept,fotorecept,tekvica maslová,bryndza,Zeleninové prílohy,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | - | ||
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - | ||
tekvica maslová | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
tekvica maslová 600 gramov
Tekvicu ošúpeme, odstránime tekvicové jadierka. Tekvicu nakrájame na cca 1 cm hrubé mesiačiky.
2.
bryndza 200 gramov • vajce slepačie 1 kus • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
V miske vymiešame bryndzu s vajcom, Pridáme petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.
3.
Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme do nej polovicu tekvicových mesiačikov a polejeme bryndzovou zmesou.
4.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ
Prikryjeme zvyšnými mesiačikmi a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajcom. Posolíme.
5.
Zapekáme najprv zakryté 10 minút a potom odokryté 20 minút na 200°C. Tekvica musí byť mäkká.
Dobrú chuť!