svetvomne.sk

Kel na smotane

    

Základný recept na kel na smotane. Podľa vlastných preferencí si ho môžete vylepšiť pridaním cesnaku, smaženej cibuľky, alebo posypať slnečnicovými či sezamovými semienkami.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
kel400gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky

1. 

kel 400 gramov

Z kelu olámeme listy a umyjeme v studenej vode.

2. 

Z listov vykrojíme tuhú stredovú časť.

3. 

Listy nakrájame na menšie kúsky.

4. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Kel podusíme prikrytý vo woku (alebo v hrnci) s trochou vody. Dusíme len 10 minút, aby si listy čiastočne zachovali svoju chrumkavosť. Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Pridáme smotanu a ešte 5 minút spolu povaríme za občasného premiešania.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť