svetvomne.sk

Kel na smotane

Kel na smotane

    

Základný recept na kel na smotane. Podľa vlastných preferencí si ho môžete vylepšiť pridaním cesnaku, smaženej cibuľky, alebo posypať slnečnicovými či sezamovými semienkami.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

kel 400 gramov

Z kelu olámeme listy a umyjeme v studenej vode.

2. 

Z listov vykrojíme tuhú stredovú časť.

3. 

Listy nakrájame na menšie kúsky.

4. 

soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Kel podusíme prikrytý vo woku (alebo v hrnci) s trochou vody. Dusíme len 10 minút, aby si listy čiastočne zachovali svoju chrumkavosť. Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Pridáme smotanu a ešte 5 minút spolu povaríme za občasného premiešania.

Dobrú chuť!

kel400gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť