Tekvicové pyré z Hokkaido tekvice
Zdravá, príloha k jedlám z bravčového a hovädzieho mäsa. Porciou 250g získate iba 125 kcal.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Zeleninové prílohy,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Recept
1.
tekvica hokkaido 1000 gramov • voda 100 mililitrov • soľ
Tekvicu očistíme, prekrojíme na polovicu a pomocou lyžice vyberieme jadierka. Nakrájame ju na kocky, vložíme do hrnca, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Podľa chuti môžeme prisoliť.
2.
Udusenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixerom.
3.
Podľa potreby a požadovanej hustoty prilejeme smotanu. Po opätovnom premixovaní pyré prevaríme.
4. Energetická hodnota
100g 50 kcal
Dobrú chuť!