svetvomne.sk

Zapekaný sladký zemiak s tekvicou hokkaido

    

Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
olej slnečnicový3polievkové lyžice
slanina oravská80gramov
syr Parmezán100gramov
tekvica hokkaido500gramov
zemiaky sladké - batáty500gramov

1. 

zemiaky sladké - batáty 500 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Jeden väčší sladký zemiak ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na mierne vymastený pekáč.

2. 

tekvica hokkaido 500 gramov

Tekvicu hokkaido zbavíme vrchnej tvrdej šupky a vydlabeme mäkké jadro so semienkami. Nakrájame na plátky a naukladáme do pekáča na zemiaky.

3. 

slanina oravská 80 gramov

Kúsok slaniny nakrájame na tenké pásiky a tieto rovnomerne rozmiestnime na tekvicovú vrstvu.

4. 

syr Parmezán 100 gramov

Vložíme do predohriatej rúry a pečieme 20 min. na 200 °C. Posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme ďaľších 10 min. kým sa syr rozpustí a získa červený nádych.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť