svetvomne.sk

Dusená kyslá kapusta

     

Chutná príloha k pečenej hydine podávanej s knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Cukor kryštálový40gramov
Kapusta kvasená800gramov
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový30mililitrov
Voda50mililitrov

1. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 30 ml  cukor kryštálový 40 g

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho jemne skaramelizovať.

2. 

kapusta kvasená 800 g  korenie rasca drvená ½ ČL  voda 50 ml

Kvasenú kapustu vyžmýkame a pridáme ju k cibuli s cukrom. Prisypeme rascu a premiešame. Dusíme ju v zakrytom hrnci za občasného miešania 20-30 minút. Ak by sa prichytávala (pripaľovala), podlejeme ju trochou vody.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť