RECEPTY

Kapustnica so šošovicou

Kapustnica so šošovicou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Hustá polievka z kyslej kapusty, šošovice, mäsa a klobások.

recept,fotorecept,bravčové pliecko,kapusta kvasená,šošovica sterilizovaná,klobása,Mäsové polievky,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko750gramov
cibuľa250gramov
huby sušené20gramov
kapusta kvasená800gramov
klobása300gramov
masť bravčová50gramov
múka hladká30gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda400mililitrov
voda1liter
šošovica sterilizovaná500gramov

 

Recept

1. 

bravčové pliecko 750 gramov  cibuľa 250 gramov  masť bravčová 50 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na masti. Pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu...

2. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  voda 250 mililitrov

Hrniec odstavíme zo sporáka, primiešame k mäsu papriku a osolíme. Premiešame, podlejeme vodou a opäť vrátime na sporák. Mäso dusíme pod pokrievkou 30 minút.

Hrniec odstavíme zo sporáka, primiešame k mäsu...

3. 

kapusta kvasená 800 gramov  huby sušené 20 gramov

Potom pridáme kvasenú kapustu. Podľa potreby ju pred pridaním nakrájame ak je veľmi dlhá. Prisypeme umyté sušené huby. Premiešame a ďalej varíme všetko spolu 10 minút.

Potom pridáme kvasenú kapustu. Podľa potreby ju...

4. 

šošovica sterilizovaná 500 gramov

Ku kapuste zamiešame šošovicu (ak použijeme suchú, musíme ju pre pridaním uvariť).

Ku kapuste zamiešame šošovicu (ak použijeme...

5. 

voda 1 liter  klobása 300 gramov

Prilejeme vodu, pridáme klobásky a polievku varíme za občasného premiešania ďalších 15 minút

Prilejeme vodu, pridáme klobásky a polievku...

6. 

múka hladká 30 gramov  voda 150 mililitrov

Nakoniec polievku zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Prevaríme a do podávania necháme asi hodinu odstáť. Za ten čas sa primerane ochladí a spoja sa všetky chute. Výborná je zohrievaná na druhý deň po uvarení.

Nakoniec polievku zahustíme múkou rozmiešanou...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť