RECEPTY

Pikantná kapustnica

Pikantná kapustnica

Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.

recept,fotorecept,bravčové stehno,kapusta kvasená,slivky sušené,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list1kus
bravčové stehno400gramov
cesnak1strúčik
cibuľa1kus
kapusta kvasená500gramov
klobása1kus
korenie nové - pimentovník pravý3kusy
korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
paprika červená mletá2čajové lyžičky
slivky sušené5kusov
soľ-
voda-
zemiaky2kusy

 

Recept

1. 

cibuľa 1 kus

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji do sklovita.

2. 

bravčové stehno 400 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky

Pridáme na kúsky pokrájané mäso, posypeme korením a rascou.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda  korenie nové - pimentovník pravý 3 kusy

Mäso chvíľu opekáme, potom pridáme mletú červenú papriku, nové korenie a zalejeme vodou. Dusíme 30-40 minút do polomäkka.

4. 

kapusta kvasená 500 gramov  bobkový list 1 kus  klobása 1 kus  slivky sušené 5 kusov  cesnak 1 strúčik  zemiaky 2 kusy

Keď je mäso polomäkké pridáme kyslú kapustu, celú umytú a extra štipľavú klobásku, zopár sušených sliviek, cesnak a bobkový list. Na zahustenie postrúhame do kapustnice dva surové zemiaky.

5. 

soľ

Takto kapustnicu dovaríme pokial mäso a kapusta nezmäkknú. Kapustnicu dosolíme podľa chuti.

6. 

Po uvarení klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vložíme späť do kapustnice.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť