Špargľové rizoto
Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúce krémové rizoto zo zelenej špargle.
recept,fotorecept,špargľa zelená,ryža guľatozrnná,Rizoto,,Bezlepkové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
ryža guľatozrnná | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Grana Padano | 100 | gramov | |
voda | 1 | liter | |
víno biele suché | 100 | mililitrov | |
vývar zeleninový | 1 | liter | |
špargľa zelená | 400 | gramov |
Recept
1.
špargľa zelená 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 1 liter
Špargľu umyjeme a odrežeme zdrevnatené konce. Dáme ju variť na 4 minúty do vriacej osolenej vody.
2.
Po uvarení zo špargle odrežeme špičky. Tie neskôr použijeme na dekoráciu pri servírovaní.
3.
Zvyšok špargle nakrájame na menšie kúsky.
4.
olej repkový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
5.
ryža guľatozrnná 200 gramov • víno biele suché 100 mililitrov • vývar zeleninový 1 liter • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme ryžu a smažíme ešte približne dve minúty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.
6.
Pokračujeme vo varení a miešaní. Postupným prilievaním vývaru udržiavame redšiu kašovitú konzistenciu, kým sa ryža neuvarí.
7.
maslo 50 gramov • syr Grana Padano 100 gramov
Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.
8.
Pridáme pripravené uvarené kúsky špargle, premiešame, minútku spolu povaríme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!