svetvomne.sk

Špargľové rizoto

    

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúce krémové rizoto zo zelenej špargle.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
olej repkový2polievkové lyžice
ryža guľatozrnná200gramov
soľ1čajová lyžička
syr Grana Padano100gramov
voda1liter
víno biele suché100mililitrov
vývar zeleninový1liter
špargľa zelená400gramov

1. 

špargľa zelená 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 1 liter

Špargľu umyjeme a odrežeme zdrevnatené konce. Dáme ju variť na 4 minúty do vriacej osolenej vody.

2. 

Po uvarení zo špargle odrežeme špičky. Tie neskôr použijeme na dekoráciu pri servírovaní.

3. 

Zvyšok špargle nakrájame na menšie kúsky.

4. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

ryža guľatozrnná 200 gramov  víno biele suché 100 mililitrov  vývar zeleninový 1 liter  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Pridáme ryžu a smažíme ešte približne dve minúty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

6. 

Pokračujeme vo varení a miešaní. Postupným prilievaním vývaru udržiavame redšiu kašovitú konzistenciu, kým sa ryža neuvarí.

7. 

maslo 50 gramov  syr Grana Padano 100 gramov

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

8. 

Pridáme pripravené uvarené kúsky špargle, premiešame, minútku spolu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť