Špargľové rizoto

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúce krémové rizoto zo zelenej špargle.
recept,fotorecept,špargľa zelená,ryža guľatozrnná,Rizoto,,Bezlepkové
Rizoto
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
748 g
Energia porcie
534 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
olej repkový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
ryža guľatozrnná | 200 690 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Grana Padano | 100 417 | gramov kcal | |
voda | 1 0 | liter kcal | |
víno biele suché | 100 82 | mililitrov kcal | |
vývar zeleninový | 1 200 | liter kcal | |
špargľa zelená | 400 60 | gramov kcal |
Recept
1.
špargľa zelená 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 1 liter
Špargľu umyjeme a odrežeme zdrevnatené konce. Dáme ju variť na 4 minúty do vriacej osolenej vody.

2.
Po uvarení zo špargle odrežeme špičky. Tie neskôr použijeme na dekoráciu pri servírovaní.

3.
Zvyšok špargle nakrájame na menšie kúsky.

4.
olej repkový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5.
ryža guľatozrnná 200 gramov • víno biele suché 100 mililitrov • vývar zeleninový 1 liter • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme ryžu a smažíme ešte približne dve minúty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

6.
Pokračujeme vo varení a miešaní. Postupným prilievaním vývaru udržiavame redšiu kašovitú konzistenciu, kým sa ryža neuvarí.
7.
maslo 50 gramov • syr Grana Padano 100 gramov
Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

8.
Pridáme pripravené uvarené kúsky špargle, premiešame, minútku spolu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!