svetvomne.sk

Špargľové rizoto

     

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúce krémové rizoto zo zelenej špargle.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo50gramov
Olej repkový2polievkové lyžice
Ryža guľatozrnná200gramov
Soľ1čajová lyžička
Syr grana padano100gramov
Voda1liter
Víno biele suché100mililitrov
Vývar zeleninový1liter
Špargľa zelená400gramov

1. 

špargľa zelená 400 g  soľ 1 ČL  voda 1 l

Špargľu umyjeme a odrežeme zdrevnatené konce. Dáme ju variť na 4 minúty do vriacej osolenej vody.

2. 

Po uvarení zo špargle odrežeme špičky. Tie neskôr použijeme na dekoráciu pri servírovaní.

3. 

Zvyšok špargle nakrájame na menšie kúsky.

4. 

olej repkový 2 PL  cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

ryža guľatozrnná 200 g  víno biele suché 100 ml  vývar zeleninový 1 l  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme ryžu a smažíme ešte približne dve minúty do priesvitna. Zalejeme pohárom bieleho vína.

6. 

Pokračujeme vo varení a miešaní. Postupným prilievaním vývaru udržiavame redšiu kašovitú konzistenciu, kým sa ryža neuvarí.

7. 

maslo 50 g  syr Grana Padano 100 g

Pridáme nastrúhaný syr a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

8. 

Pridáme pripravené uvarené kúsky špargle, premiešame, minútku spolu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť