svetvomne.sk

Hlivové rizoto

Hlivové rizoto

    

Jemné rizoto s obľúbenou hlivou ustricovou. Podávame so strúhaným syrom. Najchutnejší je parmezán.

recept,fotorecept,hliva ustricová,ryža guľatozrnná,Rizoto,Bezlepkové,Vegetariánske recepty

Rizoto

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

cibuľa 120 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  hliva ustricová 400 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, najemno pokrájame a osmažíme na oleji. Umyjeme hlivu, nadrobno pokrájame a pridáme k cibuli. Osolíme, okoreníme a chvíľu podusíme.

2. 

ryža guľatozrnná 200 gramov

Pridáme premytú, precedenú ryžu.

3. 

vývar zeleninový 250 mililitrov  víno biele suché 100 mililitrov

Premiešame, prilejeme zeleninový vývar, alebo vodu a trochu vína. Pomaly, za občasného miešanie dusíme pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vývarom a uvaríme do mäkka.

4. 

maslo 20 gramov

Do hotového rizota primiešame maslo.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cibuľa120gramov
hliva ustricová400gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
ryža guľatozrnná200gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
víno biele suché100mililitrov
vývar zeleninový250mililitrov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť