Hlivové rizoto

Jemné rizoto s obľúbenou hlivou ustricovou. Podávame so strúhaným syrom. Najchutnejší je parmezán.
recept,fotorecept,hliva ustricová,ryža guľatozrnná,Rizoto,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Rizoto
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
288 g
Energia porcie
697 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
hliva ustricová | 400 1352 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
ryža guľatozrnná | 200 690 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
víno biele suché | 100 82 | mililitrov kcal | |
vývar zeleninový | 250 50 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 120 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • hliva ustricová 400 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, najemno pokrájame a osmažíme na oleji. Umyjeme hlivu, nadrobno pokrájame a pridáme k cibuli. Osolíme, okoreníme a chvíľu podusíme.


3.
vývar zeleninový 250 mililitrov • víno biele suché 100 mililitrov
Premiešame, prilejeme zeleninový vývar, alebo vodu a trochu vína. Pomaly, za občasného miešanie dusíme pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vývarom a uvaríme do mäkka.


Dobrú chuť!