svetvomne.sk

Bucatini s prošutom a rukolou

    

Osvedčená kombinácia "Prosciutto crudo", "Parmigiano Reggiano" a  rukola na cestovine s čerstvými paradajkami, cesnakom a olivovým olejom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak3strúčiky
cestoviny - Bucatini160gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky150gramov
rukola50gramov
soľ3čajové lyžičky
syr Parmezán20gramov
voda3litre
šunka bravčová sušená40gramov

1. 

cestoviny - Bucatini 160 gramov  soľ 3 čajové lyžičky  voda 3 litre

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

paradajky 150 gramov

Paradajky vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou.

3. 

Po minúte prelejeme studenou vodou, aby trochu vychladli a dali sa olúpať.

4. 

Pri mieste, kde bola stonka kožu nakrojíme a zlúpneme.

5. 

Dužinu rozkrájame na drobno.

6. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 3 strúčiky

Cesnak jemne opražíme na oleji.

7. 

Pridáme nakrájané paradajky ...

8. 

... a zredukujeme.

9. 

Pridáme uvarené bucatinia a trochu slanej vody po cestovinách.

10. 

syr Parmezán 20 gramov

Pridáme strúhaný syr, premiešame a chvíľu spolu povaríme.

11. 

šunka bravčová sušená 40 gramov

Keď omáčka znovu zhustne, pridáme pokrájané prošuto.

12. 

Spolu premiešame a necháme trochu vychladnúť.

13. 

rukola 50 gramov

Servírujeme s rukolou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť