Bucatini s prošutom a rukolou

Osvedčená kombinácia "Prosciutto crudo", "Parmigiano Reggiano" a rukola na cestovine s čerstvými paradajkami, cesnakom a olivovým olejom.
recept,fotorecept,cestoviny - Bucatini,rukola,šunka bravčová sušená,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cestoviny - Bucatini | 160 ?? | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paradajky | 150 38 | gramov kcal | |
rukola | 50 12 | gramov kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
syr Parmezán | 20 79 | gramov kcal | |
voda | 3 6630 | litre kcal | |
šunka bravčová sušená | 40 ?? | gramov kcal |
Recept
1.
cestoviny - Bucatini 160 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • voda 3 litre
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.


3.
Po minúte prelejeme studenou vodou, aby trochu vychladli a dali sa olúpať.

4.
Pri mieste, kde bola stonka kožu nakrojíme a zlúpneme.

5.
Dužinu rozkrájame na drobno.


7.
Pridáme nakrájané paradajky ...

8.
... a zredukujeme.

9.
Pridáme uvarené bucatinia a trochu slanej vody po cestovinách.



12.
Spolu premiešame a necháme trochu vychladnúť.


Dobrú chuť!