Fettuccine s brokolicou

Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.
recept,fotorecept,cestoviny - Fettuccine,brokolica,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
| bazalka | 0 ?? | kcal | |
| brokolica | 500 165 | gramov kcal | |
| cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
| cestoviny - Fettuccine | 400 1448 | gramov kcal | |
| cibuľka jarná | 2 ?? | kusy kcal | |
| horčica kremžská | 2 33 | polievkové lyžice kcal | |
| korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
| maslo | 60 441 | gramov kcal | |
| paradajky cherry | 0 ?? | kcal | |
| petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cestoviny - Fettuccine 400 gramov • brokolica 500 gramov • maslo 60 gramov • cesnak 2 strúčiky • cibuľka jarná 2 kusy • bazalka • petržlenová vňať • horčica kremžská 2 polievkové lyžice • korenie čierne mleté • voda • soľ
Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme. Brokolicu umyjeme, rozoberiem na ružičky a uparíme. Do hrnca dáme maslo, pretlačené strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájanú cibuľku, nasekanú čerstvú bazalku a petržlenovú vňať, horčicu a štipku mletého čierneho korenia. Zohrejeme, aby sa maslo roztopilo. K maslu pridáme široké rezance s brokolicou, pri miernej teplote opatrne všetko premiešame.


Dobrú chuť!
























