Fettuccine s brokolicou
Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.
recept,fotorecept,cestoviny - Fettuccine,brokolica,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Sezónne recepty
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
brokolica | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Fettuccine | 400 | gramov | |
cibuľka jarná | 2 | kusy | |
horčica kremžská | 2 | polievkové lyžice | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 60 | gramov | |
paradajky cherry | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
voda | - |
Recept
1.
cestoviny - Fettuccine 400 gramov • brokolica 500 gramov • maslo 60 gramov • cesnak 2 strúčiky • cibuľka jarná 2 kusy • bazalka • petržlenová vňať • horčica kremžská 2 polievkové lyžice • korenie čierne mleté • voda • soľ
Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme. Brokolicu umyjeme, rozoberiem na ružičky a uparíme. Do hrnca dáme maslo, pretlačené strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájanú cibuľku, nasekanú čerstvú bazalku a petržlenovú vňať, horčicu a štipku mletého čierneho korenia. Zohrejeme, aby sa maslo roztopilo. K maslu pridáme široké rezance s brokolicou, pri miernej teplote opatrne všetko premiešame.
Dobrú chuť!