svetvomne.sk

Špagety Carbonara

     

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčový bôčik údený80gramov
Cestoviny - špagety200gramov
Petržlenová vňať
Soľ½čajovej lyžičky
Syr pecorino80gramov
Vajce slepačie2kusy
Voda1.5litra

1. 

cestoviny - Špagety 200 g  voda 1.5 l  soľ ½ ČL

Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.

2. 

bravčový bôčik údený 80 g

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a do chrumkava opečieme na panvici.

3. 

syr Pecorino 60 g

Do panvice k slanine pridáme precedené špagety, na jemno nastrúhaný syr a premiešame.

4. 

vajce slepačie 2 ks

Vypneme ohrev pod panvicou a primiešame vajcia.

5. 

petržlenová vňať  syr Pecorino 20 g

Servírujeme posypané trochou petržlenovej vňate a zvyškom syra.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť