RECEPTY

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,cestoviny - Špagety,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - Špagety400gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
oregano1čajová lyžička
paradajkový pretlak200gramov
paradajky sterilizované-
soľ1čajová lyžička
voda50mililitrov
víno červené suché150mililitrov
zeler150gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  mrkva 150 gramov  zeler 150 gramov

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu, posmažíme a pridáme mrkvu so zelerom.

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a...

2. 

voda 50 mililitrov

Podľa potreby podlejeme trochu vody a ingrediencie udusíme do mäkka - takmer na kašu.

Podľa potreby podlejeme trochu vody a...

3. 

bravčové mleté mäso 500 gramov

K zeleninovému základu pridáme mleté mäso.

K zeleninovému základu pridáme mleté mäso....

4. 

soľ 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  oregano 1 čajová lyžička

Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, korenie a oregano. Opäť zamiešame a chvíľu opekáme.

Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak,...

5. 

víno červené suché 150 mililitrov  paradajkový pretlak 200 gramov  paradajky sterilizované

Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový pretlak. Môžeme pridať aj konzervované nasekané paradajky. Za častého miešania boloňskú omáčku varíme 20-30 minút.

Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový...

6. 

cestoviny - Špagety 400 gramov

Špagety uvaríme a pred servírovaním každú porciu prelejeme pripravenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť