Plnené kelové listy v paradajkovej šťave
Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.
recept,fotorecept,kel,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 1000 | gramov | |
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
kel | - | ||
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | - | ||
voda | 500 | mililitrov |
Recept
1.
kel • ryža guľatozrnná 250 gramov • soľ • voda
Kel rozoberieme na listy (12 ks), vložíme do väčšej nádoby a zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút spariť. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladiť.
2.
bravčové mleté mäso 1000 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cibuľa 80 gramov • cesnak 5 strúčikov
Mäso zmiešame s ryžou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Vodu, v ktorej sa parili kelové listy zlejeme, listy rozložíme na pracovnú dosku a mäsovo-ryžovú zmes na ne v primeranom množstve kladieme. Plnku do listov zavinieme a založením okrajov vytvoríme obdĺžnikové kapsičky.
3.
voda 500 mililitrov • paradajkový pretlak 500 mililitrov • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Kapsičky poukladáme do hlbšieho pekáča a polejeme olejom. Vodu zmiešame s paradajkovým pretlakom, zalejeme listy a posypeme ich rascou. Pečieme v rúre na strednom stupni zakryté 90 minút, odkryté zapečieme 10 minút.
4.
Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!