RECEPTY

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

recept,fotorecept,kel,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso1000gramov
cesnak5strúčikov
cibuľa80gramov
kel-
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
paradajkový pretlak500mililitrov
ryža guľatozrnná250gramov
soľ-
soľ2čajové lyžičky
voda-
voda500mililitrov

 

Recept

1. 

kel  ryža guľatozrnná 250 gramov  soľ  voda

Kel rozoberieme na listy (12 ks), vložíme do väčšej nádoby a zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút spariť. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladiť.

2. 

bravčové mleté mäso 1000 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cibuľa 80 gramov  cesnak 5 strúčikov

Mäso zmiešame s ryžou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Vodu, v ktorej sa parili kelové listy zlejeme, listy rozložíme na pracovnú dosku a mäsovo-ryžovú zmes na ne v primeranom množstve kladieme. Plnku do listov zavinieme a založením okrajov vytvoríme obdĺžnikové kapsičky.

3. 

voda 500 mililitrov  paradajkový pretlak 500 mililitrov  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Kapsičky poukladáme do hlbšieho pekáča a polejeme olejom. Vodu zmiešame s paradajkovým pretlakom, zalejeme listy a posypeme ich rascou. Pečieme v rúre na strednom stupni zakryté 90 minút, odkryté zapečieme 10 minút.

4. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies