Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.
recept,fotorecept,kel,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové mleté mäso | 1000 2600  | gramov kcal  | |
| cesnak | 5 27  | strúčikov kcal  | |
| cibuľa | 80 36  | gramov kcal  | |
| kel | 0 ??  | kcal  | |
| korenie rasca drvená | 1 17  | čajová lyžička kcal  | |
| korenie čierne mleté | ½ 9  | čajovej lyžičky kcal  | |
| paradajkový pretlak | 500 340  | mililitrov kcal  | |
| ryža guľatozrnná | 250 863  | gramov kcal  | |
| soľ | 0 ??  | kcal  | |
| soľ | 2 0  | čajové lyžičky kcal  | |
| voda | 0 ??  | kcal  | |
| voda | 500 0  | mililitrov kcal  | 
Recept
1.
kel • ryža guľatozrnná 250 gramov • soľ • voda
Kel rozoberieme na listy (12 ks), vložíme do väčšej nádoby a zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút spariť. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladiť.

2.
bravčové mleté mäso 1000 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cibuľa 80 gramov • cesnak 5 strúčikov
Mäso zmiešame s ryžou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Vodu, v ktorej sa parili kelové listy zlejeme, listy rozložíme na pracovnú dosku a mäsovo-ryžovú zmes na ne v primeranom množstve kladieme. Plnku do listov zavinieme a založením okrajov vytvoríme obdĺžnikové kapsičky.

3.
voda 500 mililitrov • paradajkový pretlak 500 mililitrov • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Kapsičky poukladáme do hlbšieho pekáča a polejeme olejom. Vodu zmiešame s paradajkovým pretlakom, zalejeme listy a posypeme ich rascou. Pečieme v rúre na strednom stupni zakryté 90 minút, odkryté zapečieme 10 minút.

4.
Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!























