svetvomne.sk

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

     

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso1000gramov
Cesnak5strúčikov
Cibuľa80gramov
Kel
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Paradajkový pretlak500mililitrov
Ryža guľatozrnná250gramov
Soľ
Soľ2čajové lyžičky
Voda
Voda500mililitrov

1. 

kel  ryža guľatozrnná 250 g  soľ  voda

Kel rozoberieme na listy (12 ks), vložíme do väčšej nádoby a zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút spariť. Ryžu uvaríme v slanej vode a necháme vychladiť.

2. 

bravčové mleté mäso 1000 g  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cibuľa 80 g  cesnak 5 strúčikov

Mäso zmiešame s ryžou, soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Vodu, v ktorej sa parili kelové listy zlejeme, listy rozložíme na pracovnú dosku a mäsovo-ryžovú zmes na ne v primeranom množstve kladieme. Plnku do listov zavinieme a založením okrajov vytvoríme obdĺžnikové kapsičky.

3. 

voda 500 ml  paradajkový pretlak 500 ml  korenie rasca drvená 1 ČL

Kapsičky poukladáme do hlbšieho pekáča a polejeme olejom. Vodu zmiešame s paradajkovým pretlakom, zalejeme listy a posypeme ich rascou. Pečieme v rúre na strednom stupni zakryté 90 minút, odkryté zapečieme 10 minút.

4. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť