RECEPTY

Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,kapusta hlávková biela,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso

400

1040

gramov

kcal

cibuľa

125

55

gramov

kcal

cukor kryštálový

30

121

gramov

kcal

cukor kryštálový

0

??

kcal

kapusta hlávková biela

2.5

725

kilogramu

kcal

korenie rasca drvená

½

9

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

múka hladká

25

87

gramov

kcal

ocot

2

13

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

20

180

mililitrov

kcal

paradajkový pretlak

500

340

gramov

kcal

ryža

125

430

gramov

kcal

soľ

2.5

0

čajovej lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

0

??

kcal

voda

350

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 125 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a...

2. 

ryža 125 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a...

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže, Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch...

4. 

bravčové mleté mäso 400 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Vychladenú ryžu dobre zmiešame s mäsom, korením a soľou.

Vychladenú ryžu dobre zmiešame s mäsom,...

5. 

kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu

Na plnenú kapustu je vhodná veľká hlávka kapusty. Uvedené množstvo kapusty v skutočnosti nespotrebujeme. Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 6 vrchných listov.

Na plnenú kapustu je vhodná veľká hlávka...

6. 

Listy 5 minút obvaríme vo vriacej vode.

Listy 5 minút obvaríme vo vriacej vode....

7. 

Listy vyberieme z vody a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista.

Listy vyberieme z vody a vykrojíme z nich časť...

8. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú...

9. 

Z hlávky kapusty nakrájame kapustu v celkovej hmotnosti asi 1 kg.

Z hlávky kapusty nakrájame kapustu v celkovej...

10. 

Na dno hrnca vložíme polovicu nakrájanej kapusty.

Na dno hrnca vložíme polovicu nakrájanej...

11. 

Na kapustu poukladáme závitky. Na vrch rozložíme druhú polovicu nakrájanej kapusty.

Na kapustu poukladáme závitky. Na vrch...

12. 

paradajkový pretlak 500 gramov  voda 300 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky

Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, cukrom, soľou a rascou.

Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, cukrom,...

13. 

Nálevom zalejeme kapustu. Začneme pomaly variť a od zovretia varíme asi hodinu pod pokrievkou. Nemiešame.

Nálevom zalejeme kapustu. Začneme pomaly variť...

14. 

Uvarené závitky vyberieme.

Uvarené závitky vyberieme....

15. 

voda 50 mililitrov  múka hladká 25 gramov  ocot 2 polievkové lyžice  soľ  cukor kryštálový

Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme octom, podľa potreby aj soľou, prípadne cukrom.

Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v troche...

16. 

Závitky vložíme späť do hrnca a môžeme podávať.

Závitky vložíme späť do hrnca a môžeme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť