svetvomne.sk

Plnené kapustné listy

     

Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso400gramov
Cibuľa125gramov
Cukor kryštálový30gramov
Cukor kryštálový
Kapusta hlávková biela2.5kilogramu
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka hladká25gramov
Ocot2polievkové lyžice
Olej slnečnicový20mililitrov
Paradajkový pretlak500gramov
Ryža125gramov
Soľ2.5čajovej lyžičky
Soľ
Voda
Voda350mililitrov

1. 

cibuľa 125 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

ryža 125 g  soľ 1 ČL

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže, Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4. 

bravčové mleté mäso 400 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ ½ ČL

Vychladenú ryžu dobre zmiešame s mäsom, korením a soľou.

5. 

kapusta hlávková biela 2.5 kg

Na plnenú kapustu je vhodná veľká hlávka kapusty. Uvedené množstvo kapusty v skutočnosti nespotrebujeme. Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 6 vrchných listov.

6. 

Listy 5 minút obvaríme vo vriacej vode.

7. 

Listy vyberieme z vody a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista.

8. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

9. 

Z hlávky kapusty nakrájame kapustu v celkovej hmotnosti asi 1 kg.

10. 

Na dno hrnca vložíme polovicu nakrájanej kapusty.

11. 

Na kapustu poukladáme závitky. Na vrch rozložíme druhú polovicu nakrájanej kapusty.

12. 

paradajkový pretlak 500 g  voda 300 ml  cukor kryštálový 30 g  soľ 1 ČL  korenie rasca drvená ½ ČL

Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, cukrom, soľou a rascou.

13. 

Nálevom zalejeme kapustu. Začneme pomaly variť a od zovretia varíme asi hodinu pod pokrievkou. Nemiešame.

14. 

Uvarené závitky vyberieme.

15. 

voda 50 ml  múka hladká 25 g  ocot 2 PL  soľ  cukor kryštálový

Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme octom, podľa potreby aj soľou, prípadne cukrom.

16. 

Závitky vložíme späť do hrnca a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť