Škótske vajcia
Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Veľkonočné,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 0 | ||
olej repkový | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov | |
vajce slepačie | 2 |
Recept
1.
vajce slepačie 5 kusov
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.
2.
bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie.
3.
cibuľa 50 gramov • cesnak 2 strúčiky
Ak chceme môžeme pridať aj najemno nakrájanú cibuľu a očistený, prelisovaný cesnak. Premiešame.
5.
Mäsovú zmes rozdelíme na 5 rovnakých častí, vytvarujeme guľôčky a tie roztiahneme na placku. Na mäso poukladáme vajíčka.
6.
Vajcia obalíme mäsom a vytvarujeme do gule.
9.
...a v strúhanke. Dobré je opäť gule obaliť vo vajci a opäť v strúhanke. Lepšie držia tvar.
10.
Gule vložíme do pekáča s trochou oleja a olejom ich aj ľahko pokvapkáme. (Môžeme ich aj vypražiť, ponorené vo väčšom množstve oleja, najlepšie vo fritéze).
11.
Pekáč uzavrieme a 10-15 minút predpečieme pri teplote 200°C.
12.
Odokryjeme, fašírky pootáčame vo výpeku a odokryté dopekáme 25 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!