svetvomne.sk

Škótske vajcia

     

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso500gramov
Cesnak2strúčiky
Cibuľa50gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka hladká
Olej repkový
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka
Vajce slepačie5kusov
Vajce slepačie2

1. 

vajce slepačie 5 ks

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Do misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie.

3. 

cibuľa 50 g  cesnak 2 strúčiky

Ak chceme môžeme pridať aj najemno nakrájanú cibuľu a očistený, prelisovaný cesnak. Premiešame.

4. 

múka hladká

Uvarené vajíčka obalíme v múke.

5. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 5 rovnakých častí, vytvarujeme guľôčky a tie roztiahneme na placku. Na mäso poukladáme vajíčka.

6. 

Vajcia obalíme mäsom a vytvarujeme do gule.

7. 

múka hladká

Guľaté fašírky obalíme v múke,...

8. 

vajce slepačie 2  soľ ½ ČL

...v rozšľahanom vajci so soľou...

9. 

strúhanka

...a v strúhanke. Dobré je opäť gule obaliť vo vajci a opäť v strúhanke. Lepšie držia tvar.

10. 

olej repkový

Gule vložíme do pekáča s trochou oleja a olejom ich aj ľahko pokvapkáme. (Môžeme ich aj vypražiť, ponorené vo väčšom množstve oleja, najlepšie vo fritéze).

11. 

Pekáč uzavrieme a 10-15 minút predpečieme pri teplote 200°C.

12. 

Odokryjeme, fašírky pootáčame vo výpeku a odokryté dopekáme 25 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť