RECEPTY

Makové kolieska

Makové kolieska

Jemné kolieska ktorých chuť prekvapí.

recept,fotorecept,maslo,maslo,cukor práškový,cukor práškový,mak mletý,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový205gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
mak mletý125gramov
mandle sladké jadrá-
maslo205gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká150gramov
múka hladká-
puding vanilkový - prášok15gramov
vajce slepačie1kus
čokoláda na varenie 55%-

 

Recept

1. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov  cukor práškový 80 gramov

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.

2. 

maslo 80 gramov

Vmiešame do neho maslo ...

3. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao. Dohladka vymiešame a uložíme do chladničky.

4. Cesto

múka hladká 150 gramov  mak mletý 125 gramov  cukor práškový 125 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 125 gramov

V miske zmiešame múku, mak, cukor, vajce a maslo. Vypracujeme cesto ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odpočívať.

5. Pečenie koliesok

múka hladká

Rúru predhrejeme na 130°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho malé kolieska.

6. 

Potom kolieska opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre ich 25 minút pri teplote 130°C usušíme.

7. Plnenie a zdobenie

Na polovicu koliesok nastriekame pripravený krém.

8. 

Krém zakryjeme druhou polovicou koliesok.

9. 

čokoláda na varenie 55%  mandle sladké jadrá

Vrch koliesok ozdobíme kvapkou rozpustenej čokolády do ktorej vložme mandľu alebo lieskový oriešok.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies