RECEPTY

Perníčky s bielou polevou

Perníčky s bielou polevou

Obľúbené vianočné pečivo pripomínajúce malé studené snehové gule :)

recept,fotorecept,maslo,korenie perníkové,škorica mletá,mandle mleté,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový320gramov
korenie perníkové½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle mleté50gramov
maslo60gramov
med1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%3polievkové lyžice
múka hladká250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. Cesto

maslo 60 gramov  cukor práškový 120 gramov  múka hladká 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  korenie perníkové ½ čajovej lyžičky  škorica mletá 1 čajová lyžička  mandle mleté 50 gramov  med 1 polievková lyžica  mlieko plnotučné 3,5% 3 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus

Z masla, cukru, múky, kypriaceho prášku, perníkového korenia, škorice, mandlí, medu, mlieka a vajíčka vypracujeme cesto. Dobre vymiesené cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme do valčekov o priemere 3 cm. Valčeky zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Z masla, cukru, múky, kypriaceho prášku,...

2. 

Cesto vyberieme z chladničky a pokrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

Cesto vyberieme z chladničky a pokrájame na...

3. 

Z koliesok vytvarujeme guľôčky. Tie kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a každú sploštíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 200°C. Upečené perníčky necháme vychladnúť.

Z koliesok vytvarujeme guľôčky. Tie kladieme na...

4. Smotanovo-cukrová poleva

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  cukor práškový 200 gramov

Smotanu vyšľaháme s cukrom...

Smotanu vyšľaháme s cukrom......

5. 

... a perníčky pomocou kuchárskej pinzety máčame do polevy.

... a perníčky pomocou kuchárskej pinzety...

6. 

Kladieme ich na porcelánový tanier a polevu necháme stuhnúť.

Kladieme ich na porcelánový tanier a polevu...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť