Punčové srdiečka
Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.
recept,fotorecept,múka polohrubá,maslo,marcipán,aróma punčová,Suché pečivo,Vianočné recepty,Valentínske
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
aróma punčová | - | ||
cukor práškový | 220 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
marcipán | 200 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
sirup malinový | 1 | polievková lyžica |
Recept
1. Príprava marcipánového cesta
múka polohrubá 400 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • marcipán 200 gramov
Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.
2. Cesto vyvaľkáme
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.
3.
Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.
4. Príprava punčovej polevy
rum tmavý 2 polievkové lyžice • sirup malinový 1 polievková lyžica • cukor práškový 120 gramov • aróma punčová
Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.
5. Namočíme do polevy
Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!