Punčové srdiečka

Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.
recept,fotorecept,múka polohrubá,maslo,marcipán,aróma punčová,Suché pečivo,Vianočné recepty,Valentínske
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
| aróma punčová | 0 ?? | kcal | |
| cukor práškový | 220 854 | gramov kcal | |
| kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
| marcipán | 200 904 | gramov kcal | |
| maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
| múka polohrubá | 400 1424 | gramov kcal | |
| rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
| sirup malinový | 1 37 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Príprava marcipánového cesta
múka polohrubá 400 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • marcipán 200 gramov
Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.

2. Cesto vyvaľkáme
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.

3.
Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

4. Príprava punčovej polevy
rum tmavý 2 polievkové lyžice • sirup malinový 1 polievková lyžica • cukor práškový 120 gramov • aróma punčová
Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.

5. Namočíme do polevy
Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!
























