svetvomne.sk

Punčové srdiečka

Punčové srdiečka

    

Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. Príprava marcipánového cesta

múka polohrubá 400 gramov  maslo 250 gramov  cukor práškový 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  marcipán 200 gramov

Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.

Príprava marcipánového cesta

2. Cesto vyvaľkáme

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.

Cesto vyvaľkáme

3. 

Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

4. Príprava punčovej polevy

rum tmavý 2 polievkové lyžice  sirup malinový 1 polievková lyžica  cukor práškový 120 gramov  aróma punčová

Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.

Príprava punčovej polevy

5. Namočíme do polevy

Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.

Namočíme do polevy

Dobrú chuť!

aróma punčová-
cukor práškový220gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
marcipán200gramov
maslo250gramov
múka polohrubá400gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
sirup malinový1polievková lyžica

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť