svetvomne.sk

Punčové srdiečka

    

Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
aróma punčová-
cukor práškový220gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
marcipán200gramov
maslo250gramov
múka polohrubá400gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
sirup malinový1polievková lyžica

1. Príprava marcipánového cesta

múka polohrubá 400 gramov  maslo 250 gramov  cukor práškový 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  marcipán 200 gramov

Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.

Príprava marcipánového cesta

2. Cesto vyvaľkáme

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.

Cesto vyvaľkáme

3. 

Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

4. Príprava punčovej polevy

rum tmavý 2 polievkové lyžice  sirup malinový 1 polievková lyžica  cukor práškový 120 gramov  aróma punčová

Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.

Príprava punčovej polevy

5. Namočíme do polevy

Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.

Namočíme do polevy

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť