RECEPTY

Čajové pečivo

Čajové pečivo

Klasické vianočné pečivo z jemného cesta.

recept,fotorecept,maslo,citrónová kôra,poleva cukrárska čokoládová,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra-
cukor práškový200gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%3polievkové lyžice
múka hladká 00 Extra500gramov
poleva cukrárska čokoládová1balíček
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 500 gramov  cukor práškový 200 gramov  maslo 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 3 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  citrónová kôra  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

2. Formovanie cesta

Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku.

3. 

Ak nemáme ozdobný nástavec na mlynček, pečivo môžeme vykrajovať formičkami.

4. Pečenie

Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 150°-180° C.

5. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová 1 balíček

Pečivo namáčame v roztopenej čokoládovej poleve.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies