Čajové pečivo

Klasické vianočné pečivo z jemného cesta.
recept,fotorecept,maslo,citrónová kôra,poleva cukrárska čokoládová,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 200 776 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 3 22 | polievkové lyžice kcal | |
múka hladká 00 Extra | 500 1740 | gramov kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 1 ?? | balíček kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 00 Extra 500 gramov • cukor práškový 200 gramov • maslo 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 3 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • citrónová kôra • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.
2. Formovanie cesta
Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku.

3.
Ak nemáme ozdobný nástavec na mlynček, pečivo môžeme vykrajovať formičkami.
4. Pečenie
Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 150°-180° C.


Dobrú chuť!