Krehké linecké pečivo
![Krehké linecké pečivo](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000702/img_sk_4x3/krehke-linecke-pecivo_00180.jpg)
Tradičné, obľúbené, krehké linecké koláčiky s vanilkovou príchuťou, lepené slivkovým lekvárom so škoricou, ktoré si ihneď zamilujete.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,cukor vanilkový,cukor vanilkový,lekvár slivkový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 2 | balíčky | |
cukor vanilkový | - | ||
cukor škoricový | 2 | čajové lyžičky | |
lekvár slivkový | 400 | gramov | |
maslo | 330 | gramov | |
múka hladká | 560 | gramov | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 560 gramov • cukor práškový 200 gramov • maslo 330 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • cukor vanilkový 2 balíčky • citrónová kôra 1 čajová lyžička
Všetky suroviny zamiešame a vymiesime hladké cesto, ktoré dáme zachladiť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-849.jpg)
2.
Vykrajujeme formičkou rôzne tvary tak, aby sme mali vrchnú časť s dierkou a spodnú plnú.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-854.jpg)
3.
Cesto pečieme pri teplote 180°C asi 7 minút, majú zostať svetlé.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-856.jpg)
4.
lekvár slivkový 400 gramov • cukor škoricový 2 čajové lyžičky
Premiešame slivkový lekvár so škoricovým cukrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-859.jpg)
5.
Na spodnú časť natrieme lekvár a zlepíme s vrchnou časťou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-861.jpg)
6.
cukor vanilkový • cukor práškový
Takto zlepené pečivo obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000702/small/2013-12-19-863.jpg)
Dobrú chuť!