Tuniakové slimáky z lístkového cesta
Jednoduchý a rýchly postup na prípravu chuťoviek z lístkového cesta plneného tuniakom a olivami. Tento recept ocení azda každá gazdinka ktorá čaká návštevu.
recept,fotorecept,cesto lístkové,tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave,olivy zelené,syr tvrdý,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
olivy zelené | 200 | gramov | |
syr tvrdý | 150 | gramov | |
tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave | 180 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 4 | kusy |
Recept
2.
tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 180 gramov • olivy zelené 200 gramov • syr tvrdý 150 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy
Do jednej polovici rozmrvíme kúsky tuniaka z ktorého sme odstránili olej jemným vyžmýkaním. Na tuniaka položíme na kolieska nakrájané kúsky olív a kyslých uhoriek. Posypeme strúhaným syrom.
3.
Cesto chytíme na jeho dlhšej strane a pomaly ho zrolujeme do tvaru rolády. Z rolády krájame asi 1 cm hrubé pásiky, ktoré kladieme na plech po ležiačky.
4.
Pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút.
Dobrú chuť!