svetvomne.sk

Tuniakové slimáky z lístkového cesta

    

Jednoduchý a rýchly postup na prípravu chuťoviek z lístkového cesta plneného tuniakom a olivami. Tento recept ocení azda každá gazdinka ktorá čaká návštevu.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

2. 

tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 180 gramov  olivy zelené 200 gramov  syr tvrdý 150 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy

Do jednej polovici rozmrvíme kúsky tuniaka z ktorého sme odstránili olej jemným vyžmýkaním. Na tuniaka položíme na kolieska nakrájané kúsky olív a kyslých uhoriek. Posypeme strúhaným syrom.

3. 

Cesto chytíme na jeho dlhšej strane a pomaly ho zrolujeme do tvaru rolády. Z rolády krájame asi 1 cm hrubé pásiky, ktoré kladieme na plech po ležiačky.

4. 

Pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť