RECEPTY

Slaný syrový veniec

Slaný syrový veniec

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Výborná, rýchla slaná chuťovka, vhodná ako pohostenie nielen na veľkonočné sviatky.

recept,fotorecept,syr Gouda,balkánsky syr,cesto lístkové,Slané chuťovky,Veľkonočné

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

balkánsky syr150gramov
cesto lístkové275gramov
korenie rasca drvená-
maslo20gramov
maslo-
múka hladká0
syr Gouda60gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

syr Gouda 60 gramov

Syr najemno postrúhame.

Syr najemno postrúhame....

2. 

maslo 20 gramov

Maslo rozpustíme.

Maslo rozpustíme....

3. 

vajce slepačie 1 kus

Vajce rozšľaháme a primiešame do neho ľahko vychladené maslo.

Vajce rozšľaháme a primiešame do neho ľahko...

4. 

balkánsky syr 150 gramov

Syr najemno rozdrvíme, alebo tiež postrúhame.

Syr najemno rozdrvíme, alebo tiež postrúhame....

5. 

K balkánskemu syru pridáme syr gouda, prilejeme 3/4 vajíčka s maslom. Dobre premiešame.

K balkánskemu syru pridáme syr gouda, prilejeme...

6. 

cesto lístkové 275 gramov  múka hladká

Lístkové cesto zvinuté na papieri roztočíme, preložíme na pomúčenú dosku a po dĺžke prekrojíme na tri rovnako veľké pásy. Do stredu pásov rovnomerne rozdelíme syrovú plnku. Okraje cesta potrieme časťou 1/3 vajíčka s maslom. Okraje po dĺžke preložíme, ako keby sme ich chceli stočiť do rolády.

Lístkové cesto zvinuté na papieri roztočíme,...

7. 

Zapletieme vrkoč.

Zapletieme vrkoč....

8. 

maslo  múka hladká  korenie rasca drvená

Vrkoč preložíme do kruhovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou (priemer 24 cm) a stočíme do venca. Potrieme zvyškom vajíčka a posypeme podľa chuti rascou.

Vrkoč preložíme do kruhovej formy vymastenej...

9. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C....

10. 

Slaný koláč necháme mierne vychladnúť a preložíme na tanier.

Slaný koláč necháme mierne vychladnúť a...

11. 

Pokrájame a servírujeme. Koláč je najlepší čerstvý, ale je dobrý aj na druhý deň po upečení, avšak plnka stuhne.

Pokrájame a servírujeme. Koláč je najlepší...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť