svetvomne.sk

Slaný syrový veniec

     

Výborná, rýchla slaná chuťovka, vhodná ako pohostenie nielen na veľkonočné sviatky.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

syr Gouda 60 g

Syr najemno postrúhame.

2. 

maslo 20 g

Maslo rozpustíme.

3. 

vajce slepačie 1 ks

Vajce rozšľaháme a primiešame do neho ľahko vychladené maslo.

4. 

balkánsky syr 150 g

Syr najemno rozdrvíme, alebo tiež postrúhame.

5. 

K balkánskemu syru pridáme syr gouda, prilejeme 3/4 vajíčka s maslom. Dobre premiešame.

6. 

cesto lístkové 275 g  múka hladká

Lístkové cesto zvinuté na papieri roztočíme, preložíme na pomúčenú dosku a po dĺžke prekrojíme na tri rovnako veľké pásy. Do stredu pásov rovnomerne rozdelíme syrovú plnku. Okraje cesta potrieme časťou 1/3 vajíčka s maslom. Okraje po dĺžke preložíme, ako keby sme ich chceli stočiť do rolády.

7. 

Zapletieme vrkoč.

8. 

maslo  múka hladká  korenie rasca drvená

Vrkoč preložíme do kruhovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou (priemer 24 cm) a stočíme do venca. Potrieme zvyškom vajíčka a posypeme podľa chuti rascou.

9. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

10. 

Slaný koláč necháme mierne vychladnúť a preložíme na tanier.

11. 

Pokrájame a servírujeme. Koláč je najlepší čerstvý, ale je dobrý aj na druhý deň po upečení, avšak plnka stuhne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť