svetvomne.sk

Plnené vajíčka

    

Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak sušený¼čajovej lyžičky
chren sterilizovaný1čajová lyžička
citrónová šťava-
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté-
maslo100gramov
soľ-
soľ¾čajovej lyžičky
syr tavený100gramov
tatárska omáčka80gramov
vajce slepačie6kusov
šunka bravčová100gramov

1. 

vajce slepačie 6 kusov

Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.

2. Základ plnky

maslo 100 gramov  syr tavený 100 gramov  tatárska omáčka 80 gramov  soľ ¾ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.

Základ plnky

3. Šunková plnka

šunka bravčová 100 gramov  soľ  korenie čierne mleté  citrónová šťava

Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.

Šunková plnka

4. Chrenová plnka

chren sterilizovaný 1 čajová lyžička  cesnak sušený ¼ čajovej lyžičky

Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.

Chrenová plnka

5. 

Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť