Plnené vajíčka

Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.
recept,fotorecept,vajce slepačie,maslo,šunka bravčová,Slané chuťovky,Veľkonočné,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
chren sterilizovaný | 1 3 | čajová lyžička kcal | |
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | ¾ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr tavený | 100 260 | gramov kcal | |
tatárska omáčka | 80 405 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
šunka bravčová | 100 95 | gramov kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov
Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.

2. Základ plnky
maslo 100 gramov • syr tavený 100 gramov • tatárska omáčka 80 gramov • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.

3. Šunková plnka
šunka bravčová 100 gramov • soľ • korenie čierne mleté • citrónová šťava
Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.

4. Chrenová plnka
chren sterilizovaný 1 čajová lyžička • cesnak sušený ¼ čajovej lyžičky
Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.

5.
Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.

Dobrú chuť!