Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.
recept,fotorecept,vajce slepačie,maslo,šunka bravčová,Slané chuťovky,Veľkonočné,Bezlepkové
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
12
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka
1.
vajce slepačie 6 kusov
Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.
2. Základ plnky
maslo 100 gramov • syr tavený 100 gramov • tatárska omáčka 80 gramov • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.
3. Šunková plnka
šunka bravčová 100 gramov • soľ • korenie čierne mleté • citrónová šťava
Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.
4. Chrenová plnka
chren sterilizovaný 1 čajová lyžička • cesnak sušený ¼ čajovej lyžičky
Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.
5.
Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.
Dobrú chuť!
cesnak sušený | ¼ | čajovej lyžičky | |
chren sterilizovaný | 1 | čajová lyžička | |
citrónová šťava | - | ||
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
syr tavený | 100 | gramov | |
tatárska omáčka | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
šunka bravčová | 100 | gramov |