svetvomne.sk

Plnené vajíčka

     

Recept na prípravu vynikajúcich plnených vajíčok so šunkovou a chrenovou plnkou, ideálne ako veľkonočné pohostenie alebo na akúkoľvek rodinnú oslavu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak sušený¼čajovej lyžičky
Chren sterilizovaný1čajová lyžička
Citrónová šťava
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté
Maslo100gramov
Soľ
Soľ¾čajovej lyžičky
Syr tavený100gramov
Tatárska omáčka80gramov
Vajce slepačie6kusov
Šunka bravčová100gramov

1. 

vajce slepačie 6 ks

Vajíčka uvaríme natvrdo (cca 8-10 minút varu), necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme.

2. Základ plnky

maslo 100 g  syr tavený 100 g  tatárska omáčka 80 g  soľ ¾ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Ak máme menšie vajíčka stačí 120g masla Plnku rozdelíme na dve časti.

Základ plnky

3. Šunková plnka

šunka bravčová 100 g  soľ  korenie čierne mleté  citrónová šťava

Šunku pomelieme, zmiešame s časťou plnky a ochutíme citrónovou šťavou, štipkou soli a korenia.

Šunková plnka

4. Chrenová plnka

chren sterilizovaný 1 ČL  cesnak sušený ¼ ČL

Cesnak zmiešame so zvyškom plnky, ktorú potom dochutíme chrenom.

Chrenová plnka

5. 

Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobného cukrárskeho vrecka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou, kápiou, šunkou, proste podľa fantázie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť