svetvomne.sk

Šalátová polievka

Tradičná šalátová polievka našej babičky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa80gramov
Mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
Múka hladká2polievkové lyžice
Ocot
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľ
Vajce slepačie4kusy
Voda300mililitrov
Zemiaky250gramov
Šalát hlávkový350gramov

1. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 80 g  múka hladká 2 PL  voda 300 ml  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  soľ  vajce slepačie 4 ks

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou, mliekom a za stáleho miešania uvaríme. Varíme a miešame tak dlho, kým sa nám múka úplne rozvarí. Pridáme soľ podľa chuti. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo.

2. 

zemiaky 250 g  smotana sladká na varenie 200 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mliečneho základu, naďalej polievku stále pri varení zemiakov premiešavame. Po uvarení zemiakov pridáme smotany (môžeme použiť len jeden druh).

3. 

šalát hlávkový 350 g

Do polievky nakoniec vložíme umytý a nakrájaný hlávkový šalat, ktorý zľahka vmiešame a po dosiahnutí varu odstavíme.

4. 

ocot

Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju máme radi kyslejšiu. Podávame teplú, skôr vlažnú ako horúcu, s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť