RECEPTY

Šalátová polievka

Šalátová polievka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Tradičná šalátová polievka našej babičky.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,zemiaky,smotana sladká na varenie,šalát hlávkový,smotana kyslá (14-18% tuku),Zeleninové polievky

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

80

36

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka hladká

2

105

polievkové lyžice

kcal

ocot

0

??

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

200

320

mililitrov

kcal

smotana sladká na varenie

200

320

mililitrov

kcal

soľ

0

??

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

voda

300

0

mililitrov

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

šalát hlávkový

350

63

gramov

kcal

 

Recept

1. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 80 gramov  múka hladká 2 polievkové lyžice  voda 300 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  soľ  vajce slepačie 4 kusy

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou, mliekom a za stáleho miešania uvaríme. Varíme a miešame tak dlho, kým sa nám múka úplne rozvarí. Pridáme soľ podľa chuti. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo.

Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu,...

2. 

zemiaky 250 gramov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mliečneho základu, naďalej polievku stále pri varení zemiakov premiešavame. Po uvarení zemiakov pridáme smotany (môžeme použiť len jeden druh).

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a...

3. 

šalát hlávkový 350 gramov

Do polievky nakoniec vložíme umytý a nakrájaný hlávkový šalat, ktorý zľahka vmiešame a po dosiahnutí varu odstavíme.

Do polievky nakoniec vložíme umytý a...

4. 

ocot

Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju máme radi kyslejšiu. Podávame teplú, skôr vlažnú ako horúcu, s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť