Šalátová polievka
Tradičná šalátová polievka našej babičky.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,zemiaky,smotana sladká na varenie,šalát hlávkový,smotana kyslá (14-18% tuku),Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
ocot | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 300 | mililitrov | |
zemiaky | 250 | gramov | |
šalát hlávkový | 350 | gramov |
Recept
1.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • cibuľa 80 gramov • múka hladká 2 polievkové lyžice • voda 300 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • soľ • vajce slepačie 4 kusy
Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou, mliekom a za stáleho miešania uvaríme. Varíme a miešame tak dlho, kým sa nám múka úplne rozvarí. Pridáme soľ podľa chuti. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo.
2.
zemiaky 250 gramov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov
Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mliečneho základu, naďalej polievku stále pri varení zemiakov premiešavame. Po uvarení zemiakov pridáme smotany (môžeme použiť len jeden druh).
3.
šalát hlávkový 350 gramov
Do polievky nakoniec vložíme umytý a nakrájaný hlávkový šalat, ktorý zľahka vmiešame a po dosiahnutí varu odstavíme.
4.
Polievku si môžeme ochutiť octom, pokiaľ ju máme radi kyslejšiu. Podávame teplú, skôr vlažnú ako horúcu, s vajíčkom uvareným na tvrdo.
Dobrú chuť!