svetvomne.sk

Cesnaková polievka so zemiakmi

     

Polievka plná zdravia.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak20strúčikov
Cibuľa150gramov
Korenie majorán sušený
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Masť bravčová30gramov
Soľ zeleninová natur4čajové lyžičky
Syr tvrdý
Voda1600mililitrov
Zemiaky600gramov
Chlebové misky na polievku

1. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. V hrnci roztopíme masť, pridáme cibuľu a opečieme ju takmer do zlatova.

2. 

cesnak 20 strúčikov

Cesnak očistíme, strúčiky prekrojíme na polovice a pre lepšiu stráviteľnosť odstránime zo stredu klíčky. Polovicu pripraveného cesnaku pokrájame nadrobno.

3. 

Nakrájaný cesnak pridáme k cibuli a krátko osmažíme.

4. 

zemiaky 600 g  soľ zeleninová Natur 4 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca drvená ½ ČL

Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich cibuli s cesnakom, prisypeme zeleninovú soľ, korenie a rascu.

5. 

voda 1600 ml  korenie majorán sušený

Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec do uvarenej polievky roztlačíme druhú polovicu pripravených strúčikov cesnaku a pridáme majorán.

6. 

Na zvýraznenie chuti môžeme pridať kocku slepačieho bujónu. Takto však polievka stráca svoju zdravú silu, bujóny obsahujú rôzne pridané aditíva.

7. 

syr tvrdý  Chlebové misky na polievku recept

Polievku servírujeme so syrovými kockami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť