Cesnaková polievka so zemiakmi
Polievka plná zdravia.
recept,fotorecept,cibuľa,cesnak,zemiaky,Zeleninové polievky,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
Chlebové misky na polievku recept | - | ||
cesnak | 20 | strúčikov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie majorán sušený | - | ||
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 30 | gramov | |
soľ zeleninová Natur | 4 | čajové lyžičky | |
syr tvrdý | - | ||
voda | 1600 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. V hrnci roztopíme masť, pridáme cibuľu a opečieme ju takmer do zlatova.
2.
cesnak 20 strúčikov
Cesnak očistíme, strúčiky prekrojíme na polovice a pre lepšiu stráviteľnosť odstránime zo stredu klíčky. Polovicu pripraveného cesnaku pokrájame nadrobno.
3.
Nakrájaný cesnak pridáme k cibuli a krátko osmažíme.
4.
zemiaky 600 gramov • soľ zeleninová Natur 4 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich cibuli s cesnakom, prisypeme zeleninovú soľ, korenie a rascu.
5.
voda 1600 mililitrov • korenie majorán sušený
Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec do uvarenej polievky roztlačíme druhú polovicu pripravených strúčikov cesnaku a pridáme majorán.
6.
Na zvýraznenie chuti môžeme pridať kocku slepačieho bujónu. Takto však polievka stráca svoju zdravú silu, bujóny obsahujú rôzne pridané aditíva.
Dobrú chuť!