Cesnaková polievka so zemiakmi

Polievka plná zdravia.
recept,fotorecept,cibuľa,cesnak,zemiaky,Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
Chlebové misky na polievku recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 20 108 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 0 ?? | kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
soľ zeleninová Natur | 4 58 | čajové lyžičky kcal | |
syr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
voda | 1600 3536 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. V hrnci roztopíme masť, pridáme cibuľu a opečieme ju takmer do zlatova.

2.
cesnak 20 strúčikov
Cesnak očistíme, strúčiky prekrojíme na polovice a pre lepšiu stráviteľnosť odstránime zo stredu klíčky. Polovicu pripraveného cesnaku pokrájame nadrobno.

3.
Nakrájaný cesnak pridáme k cibuli a krátko osmažíme.

4.
zemiaky 600 gramov • soľ zeleninová Natur 4 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich cibuli s cesnakom, prisypeme zeleninovú soľ, korenie a rascu.

5.
voda 1600 mililitrov • korenie majorán sušený
Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec do uvarenej polievky roztlačíme druhú polovicu pripravených strúčikov cesnaku a pridáme majorán.

6.
Na zvýraznenie chuti môžeme pridať kocku slepačieho bujónu. Takto však polievka stráca svoju zdravú silu, bujóny obsahujú rôzne pridané aditíva.

Dobrú chuť!