Jesenná zeleninová polievka

Polievka plná zdravej zeleniny. Bez pridania soli pri jej varení ju umožní podávať aj malým deťom, ktorým určite zachutí.
recept,fotorecept,mrkva,petržlen,kaleráb,zeler,zemiaky,Zeleninové polievky,Jedlá pre deti
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Jedlá pre deti › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Kaleráb › Sezóna - Zeler › Sezóna - Zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
kaleráb | 250 73 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
mrkva | 250 113 | gramov kcal | |
petržlen | 150 95 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 15 ?? | gramov kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 35 127 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 2 4420 | litre kcal | |
zeler | 150 75 | gramov kcal | |
zemiaky | 250 230 | gramov kcal |
Recept
1.
mrkva 250 gramov • petržlen 150 gramov • kaleráb 250 gramov • zeler 150 gramov • maslo 50 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrúhame. Podusíme ju na masle, pre dospelých osolíme.

2.
Potom ju ponorným mixérom čiastočne zmixujeme.

3.
zemiaky 250 gramov
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ich k zelenine. Premiešame...


5. Petržlenové halušky
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 35 gramov • petržlenová vňať 15 gramov
Vajce rozmiešame s krupicou. Vmiešame nasekanú vňať. Necháme chvíľu postáť.

6.
Halušky pretrieme cez haluškár do vriacej polievky.

7.
Chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa. Do podávania necháme polievku pol hodinu odstáť. Halušky sa za ten čas sami dovaria.

Dobrú chuť!