svetvomne.sk

Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

    

Hustá zeleninová polievka plná zdravej zeleniny.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cuketa150gramov
kaleráb200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mrkva200gramov
pór150gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)10gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené50gramov
voda2litre
zemiaky200gramov

1. 

kaleráb 200 gramov  mrkva 200 gramov  zemiaky 200 gramov  pór 150 gramov  cuketa 150 gramov  maslo 20 gramov

Kaleráb, mrkvu, zemiaky ošúpeme a umyjeme. Z póru odrežeme korienky, z cukiny konce. Obe zeleniny umyjeme. Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky a cukinu na malé kocky. Pór pozdĺžne prekrojíme na viacej prúžkov a tie tiež pokrájame na drobnejšie kúsky.
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu.

2. 

voda 2 litre  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Pridáme zemiaky a horúcu vodu. Prisypeme rascu a soľ. Ak polievku varíme pre malé deti nesolíme. Varíme 20 minút.

3. 

Potom pridáme pripravenú cukinu a pór a varíme ďalších 10 minút všetko spolu.

4. Ovsené halušky

vločky ovsené 50 gramov

Počas varenia polievky si najemno pomelieme ovsené vločky.

Ovsené halušky

5. 

vajce slepačie 2 kusy  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 10 gramov

Zmiešame ich s vajíčkom a lyžičkou krupice, necháme odstáť kým sa polievka dovarí.

6. 

Ovsené cestíčko pretrieme cez kuchynskú pomôcku na prípravu halušiek do uvarenej polievky. Chvíľu povaríme. Horúcu polievku zakryjeme a necháme pol hodinu pred podávaním odpočívať. Za ten čas primerane zhustne. Polievku si môže každý sám, podľa svojej chuti, na tanieri dosoliť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť