svetvomne.sk

Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

    

Hustá zeleninová polievka plná zdravej zeleniny.

recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,zemiaky,cuketa,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Zeleninové polievky,Jedlá pre deti,,Sezónne recepty

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

kaleráb 200 gramov  mrkva 200 gramov  zemiaky 200 gramov  pór 150 gramov  cuketa 150 gramov  maslo 20 gramov

Kaleráb, mrkvu, zemiaky ošúpeme a umyjeme. Z póru odrežeme korienky, z cukiny konce. Obe zeleniny umyjeme. Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky a cukinu na malé kocky. Pór pozdĺžne prekrojíme na viacej prúžkov a tie tiež pokrájame na drobnejšie kúsky.
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu.

2. 

voda 2 litre  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Pridáme zemiaky a horúcu vodu. Prisypeme rascu a soľ. Ak polievku varíme pre malé deti nesolíme. Varíme 20 minút.

3. 

Potom pridáme pripravenú cukinu a pór a varíme ďalších 10 minút všetko spolu.

4. Ovsené halušky

vločky ovsené 50 gramov

Počas varenia polievky si najemno pomelieme ovsené vločky.

Ovsené halušky

5. 

vajce slepačie 2 kusy  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 10 gramov

Zmiešame ich s vajíčkom a lyžičkou krupice, necháme odstáť kým sa polievka dovarí.

6. 

Ovsené cestíčko pretrieme cez kuchynskú pomôcku na prípravu halušiek do uvarenej polievky. Chvíľu povaríme. Horúcu polievku zakryjeme a necháme pol hodinu pred podávaním odpočívať. Za ten čas primerane zhustne. Polievku si môže každý sám, podľa svojej chuti, na tanieri dosoliť.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cuketa150gramov
kaleráb200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mrkva200gramov
pór150gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)10gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené50gramov
voda2litre
zemiaky200gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť