svetvomne.sk

Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

     

Hustá zeleninová polievka plná zdravej zeleniny.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cuketa150gramov
Kaleráb200gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Mrkva200gramov
Pór150gramov
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)10gramov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy
Vločky ovsené50gramov
Voda2litre
Zemiaky200gramov

1. 

kaleráb 200 g  mrkva 200 g  zemiaky 200 g  pór 150 g  cuketa 150 g  maslo 20 g

Kaleráb, mrkvu, zemiaky ošúpeme a umyjeme. Z póru odrežeme korienky, z cukiny konce. Obe zeleniny umyjeme. Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky a cukinu na malé kocky. Pór pozdĺžne prekrojíme na viacej prúžkov a tie tiež pokrájame na drobnejšie kúsky.
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu.

2. 

voda 2 l  korenie rasca mletá ½ ČL  soľ 1 ČL

Pridáme zemiaky a horúcu vodu. Prisypeme rascu a soľ. Ak polievku varíme pre malé deti nesolíme. Varíme 20 minút.

3. 

Potom pridáme pripravenú cukinu a pór a varíme ďalších 10 minút všetko spolu.

4. Ovsené halušky

vločky ovsené 50 g

Počas varenia polievky si najemno pomelieme ovsené vločky.

Ovsené halušky

5. 

vajce slepačie 2 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 10 g

Zmiešame ich s vajíčkom a lyžičkou krupice, necháme odstáť kým sa polievka dovarí.

6. 

Ovsené cestíčko pretrieme cez kuchynskú pomôcku na prípravu halušiek do uvarenej polievky. Chvíľu povaríme. Horúcu polievku zakryjeme a necháme pol hodinu pred podávaním odpočívať. Za ten čas primerane zhustne. Polievku si môže každý sám, podľa svojej chuti, na tanieri dosoliť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť