RECEPTY

Letný zeleninový boršč

Letný zeleninový boršč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

recept,fotorecept,mrkva,zemiaky,cuketa,kel,karfiol,paradajky sterilizované,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

100

44

gramov

kcal

cuketa

250

45

gramov

kcal

karfiol

200

58

gramov

kcal

kel

200

??

gramov

kcal

korenie rasca mletá

½

??

čajovej lyžičky

kcal

mrkva

250

113

gramov

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

paradajky sterilizované

400

92

gramov

kcal

petržlenová vňať

1

??

polievková lyžica

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

voda

2

4420

litre

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  mrkva 250 gramov  zemiaky 250 gramov  cuketa 250 gramov  kel 200 gramov  karfiol 200 gramov

Zeleninu očistíme a umyjeme.

Zeleninu očistíme a umyjeme....

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme...

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na...

4. 

voda 2 litre

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do...

5. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané...

6. 

petržlenová vňať 1 polievková lyžica

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť