Letný zeleninový boršč
Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.
recept,fotorecept,mrkva,zemiaky,cuketa,kel,karfiol,paradajky sterilizované,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Bezlepkové › Sezónne recepty › Bezlaktózové › Sezóna - Karfiol › Sezóna - Kel › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
cuketa | 250 | gramov | |
karfiol | 200 | gramov | |
kel | 200 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 250 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 250 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • mrkva 250 gramov • zemiaky 250 gramov • cuketa 250 gramov • kel 200 gramov • karfiol 200 gramov
Zeleninu očistíme a umyjeme.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice
Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.
3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.
5.
paradajky sterilizované 400 gramov
Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.
Dobrú chuť!