svetvomne.sk

Letný zeleninový boršč

Letný zeleninový boršč

    

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

cibuľa 100 gramov  mrkva 250 gramov  zemiaky 250 gramov  cuketa 250 gramov  kel 200 gramov  karfiol 200 gramov

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

4. 

voda 2 litre

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

5. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

6. 

petržlenová vňať 1 polievková lyžica

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

cibuľa100gramov
cuketa250gramov
karfiol200gramov
kel200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mrkva250gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky sterilizované400gramov
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
voda2litre
zemiaky250gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť