svetvomne.sk

Letný zeleninový boršč

     

Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa100gramov
Cuketa250gramov
Karfiol200gramov
Kel200gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Mrkva250gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Paradajky sterilizované400gramov
Petržlenová vňať1polievková lyžica
Soľ1čajová lyžička
Voda2litre
Zemiaky250gramov

1. 

cibuľa 100 g  mrkva 250 g  zemiaky 250 g  cuketa 250 g  kel 200 g  karfiol 200 g

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

olej olivový 2 PL

Cibuľu nadrobno pokrájame a ľahko ju osmažíme na oleji. Mrkvu pokrájame na kolieska, pridáme ju k cibuli, premiešame.

3. 

soľ 1 ČL  korenie rasca mletá ½ ČL

K mrkve pridáme zemiaky a cuketu nakrájanú na kocky a karfiol s kelom pokrájaný na drobno. Osolíme, pridáme rascu a 5 minút za stáleho miešania zeleninu opekáme.

4. 

voda 2 l

Prilejeme horúcu vodu a zeleninu uvaríme do mäkka (20 minút).

5. 

paradajky sterilizované 400 g

Do uvarenej zeleniny pridáme nadrobno nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom v ktorom boli konzervované. Prevaríme.

6. 

petržlenová vňať 1 PL

Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť