Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny
Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny
Najchutnejšie jedlá s cestovinou nájdete práve na tejto stránke. Tradičné talianske recepty s cestovinami, ale aj modernejšie variácie, ktorých základom je múka a voda. S trochou zmyslu pre detail a kvalitnými surovinami dosiahnete excelentné jedlá.
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Klasická dobrota :) zo slovenských školských jedální. Podávame s kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Výborný rýchly bezmäsitý obed.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúce cestoviny s chutným a zdravým pórom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
stredná
Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Chutný cestovinový šalát s jogurtovým dresingom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Recept na prípravu cestovín v parnom hrnci s krátkym predvarením vo vode.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchý, chutný a lacný recept na cestoviny zapekané s údeninou a kyslou kapustou.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu smotanových zapekaných cestovín s brokolicou a šunkou. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy krátkych rúrkovitých cestovín, napr. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Jednoducho pripravená omáčka z Nivy-obľúbeného kravského syra s modrou plesňou. Omáčka je ako stvorená na cestoviny, vyskúšajte!
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka