svetvomne.sk

Cestoviny

Najchutnejšie jedlá s cestovinou nájdete práve na tejto stránke. Tradičné talianske recepty s cestovinami, ale aj modernejšie variácie, ktorých základom je múka a voda. S trochou zmyslu pre detail a kvalitnými surovinami dosiahnete excelentné jedlá.

 
Zapekané šunkové fliačky

Klasická dobrota :) zo slovenských školských jedální. Podávame s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Halušky

Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Studený cestovinový šalát

Chutný cestovinový šalát s jogurtovým dresingom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pórové cestoviny

Vynikajúce cestoviny s chutným a zdravým pórom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Tarhoňa

Ako si dobre pripraviť tarhoňu. Táto chutná cestovina je veľmi vhodnou prílohou k rozličným jedlám či už vareným, pečeným alebo duseným.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Špagety Aglio e Olio

Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

stredná

Cviklové halušky

Chuťovo zaujímavé, jemne sladkasté halušky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Špagety Carbonara

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Špagety s nivovou omáčkou

Jednoducho pripravená omáčka z Nivy-obľúbeného kravského syra s modrou plesňou. Omáčka je ako stvorená na cestoviny, vyskúšajte!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s údeným lososom

Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Bryndzové pirohy

Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Syrovo-šunkové cestoviny Bucatini

Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané cestoviny so špenátom

Výborný rýchly bezmäsitý obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Bryndzové špagety

Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Fettuccine s brokolicou

Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané cestoviny s brokolicou

Recept na prípravu smotanových zapekaných cestovín s brokolicou a šunkou. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy krátkych rúrkovitých cestovín, napr. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť