Linguine s cukrovým hráškom

Fantastický recept na cestoviny so sladkými hráškovými strukmi na cesnaku a hríboch. Kľudne použite také huby, aké sú v danom období dostupné. Vhodné sú aj iné druhy cestovín ako špagety alebo bucatini.
recept,fotorecept,cestoviny - Linguine,Hrášok cukrový,Cestoviny,Bezlaktózové,Bezlepkové
Cestoviny
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
967 g
Energia porcie
461 kcal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
| Hrášok cukrový | 75 32 | gramov kcal | |
| cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
| cestoviny - Linguine | 160 580 | gramov kcal | |
| huby shiitake | 50 17 | gramov kcal | |
| olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
| paradajky cherry | 100 18 | gramov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| voda | 1.5 0 | litra kcal | 
Recept
1.
cestoviny - Linguine 160 gramov • voda 1.5 litra • soľ 1 čajová lyžička
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky • huby shiitake 50 gramov
V hlbokej panvici na troche oleja orestujeme očistené, nahrubo nakrájané cesnaky a na plátky pokrájané čerstvé huby.

3.
Hrášok cukrový 75 gramov • paradajky cherry 100 gramov
Pridáme na polovice prekrojené strúčiky sladkého mladého hrášku a prekrojené cherry paradajky.

4.
Takmer hotové cestoviny preložíme do panvice a pridáme trochu vody z hrnca, v ktorom sa cestoviny varili. Navzájom premiešame, aby sa chute prepojili, a minútu spolu podusíme.

Dobrú chuť!

























