Linguine s cukrovým hráškom
Fantastický recept na cestoviny so sladkými hráškovými strukmi na cesnaku a hríboch. Kľudne použite také huby, aké sú v danom období dostupné. Vhodné sú aj iné druhy cestovín ako špagety alebo bucatini.
recept,fotorecept,cestoviny - Linguine,Hrášok cukrový,Cestoviny,Bezlaktózové,Bezlepkové
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
Hrášok cukrový | 75 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Linguine | 160 | gramov | |
huby shiitake | 50 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky cherry | 100 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1.5 | litra |
Recept
1.
cestoviny - Linguine 160 gramov • voda 1.5 litra • soľ 1 čajová lyžička
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky • huby shiitake 50 gramov
V hlbokej panvici na troche oleja orestujeme očistené, nahrubo nakrájané cesnaky a na plátky pokrájané čerstvé huby.
3.
Hrášok cukrový 75 gramov • paradajky cherry 100 gramov
Pridáme na polovice prekrojené strúčiky sladkého mladého hrášku a prekrojené cherry paradajky.
4.
Takmer hotové cestoviny preložíme do panvice a pridáme trochu vody z hrnca, v ktorom sa cestoviny varili. Navzájom premiešame, aby sa chute prepojili, a minútu spolu podusíme.
Dobrú chuť!