svetvomne.sk

Linguine s cukrovým hráškom

Linguine s cukrovým hráškom

    

Fantastický recept na cestoviny so sladkými hráškovými strukmi na cesnaku a hríboch. Kľudne použite také huby, aké sú v danom období dostupné. Vhodné sú aj iné druhy cestovín ako špagety alebo bucatini.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

cestoviny - Linguine 160 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 2 strúčiky  huby shiitake 50 gramov

V hlbokej panvici na troche oleja orestujeme očistené, nahrubo nakrájané cesnaky a na plátky pokrájané čerstvé huby.

3. 

Hrášok cukrový 75 gramov  paradajky cherry 100 gramov

Pridáme na polovice prekrojené strúčiky sladkého mladého hrášku a prekrojené cherry paradajky.

4. 

Takmer hotové cestoviny preložíme do panvice a pridáme trochu vody z hrnca, v ktorom sa cestoviny varili. Navzájom premiešame, aby sa chute prepojili, a minútu spolu podusíme.

Dobrú chuť!

Hrášok cukrový75gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - Linguine160gramov
huby shiitake50gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky cherry100gramov
soľ1čajová lyžička
voda1.5litra

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť