svetvomne.sk

Morský čert s hráškovým pyré

Recept na pikantnú a chutnú prípravu morských rýb. Ako prílohu môžeme podať polentu - kukuričnú kašu.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

morský čert 400 g

Morského čerta umyjeme, osušíme papierovou utierkou a stiahneme z neho kožu. Nakrájame ho na cca 1,5 cm hrubé plátky.

2. 

paprička chili čerstvá 1 ks  rasca mletá  koriander  olej olivový 1 PL

Chilli papričku umyjeme, odstránime semiačka a pokrájame ju nadrobno. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Chilli papričku zmiešame s cesnakom, primiešame štipku rasce a koriandra, pridáme olej. Všetko dôkladne premiešame.

3. 

soľ

Vzniknutou zmesou natierame jemne osolené rybie filety a vložíme ich do spodnej nádoby parného hrnca.

4. 

hrášok mrazený 200 g

Do druhej nádoby parného hrnca vysypeme premytý mrazený hrášok. Paríme spolu 20 minút, rybu s nádobou odoberieme a hrášok môžeme ešte 10 minút, podľa potreby, dopariť ak je ešte tvrdý.

5. 

smotana sladká na varenie 100 ml  soľ  korenie biele mleté

Uparený hrášok vysypeme do hlbšej misky, pridáme smotanu a zmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti môžme dosoliť či dokoreniť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť