svetvomne.sk

Platesa s bylinkovým maslom

Pikantné maslo dodá platese chuťový pôvab.

 

Počet porcií: 1

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
korenie na rybyg
olej olivový15mililitrov
platesa1kus
pór150gramov
soľg

1. 

platesa 1 ks

Platesu opláchneme. Odstránime z nej vnútornosti a odrežeme plutvy. Necháme len časť chvostovej plutvy. Do kože urobíme zopár zárezov na chrbte, aby si ryba pri pečení udržala tvar.

2. 

pór 150 g  olej olivový 15 ml

Pór nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme pór.

3. 

soľ  korenie na ryby

Platesu osolíme a z obidvoch strán okoreníme. Vložíme do zapekacej misy, prikryjeme alobalom. Pečieme 25 minút pri teplote 180°. Rybu podávame s bylinkovým maslom a dusenou brokolicou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť