svetvomne.sk

Platesa s bylinkovým maslom

    

Pikantné maslo dodá platese chuťový pôvab.

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie na ryby-
olej olivový15mililitrov
platesa1kus
pór150gramov
soľ-

1. 

platesa 1 kus

Platesu opláchneme. Odstránime z nej vnútornosti a odrežeme plutvy. Necháme len časť chvostovej plutvy. Do kože urobíme zopár zárezov na chrbte, aby si ryba pri pečení udržala tvar.

2. 

pór 150 gramov  olej olivový 15 mililitrov

Pór nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme pór.

3. 

soľ  korenie na ryby

Platesu osolíme a z obidvoch strán okoreníme. Vložíme do zapekacej misy, prikryjeme alobalom. Pečieme 25 minút pri teplote 180°. Rybu podávame s bylinkovým maslom a dusenou brokolicou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť