svetvomne.sk

Platesa s bylinkovým maslom

     

Pikantné maslo dodá platese chuťový pôvab.

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Korenie na rybyg
Olej olivový15mililitrov
Platesa1kus
Pór150gramov
Soľg

1. 

platesa 1 ks

Platesu opláchneme. Odstránime z nej vnútornosti a odrežeme plutvy. Necháme len časť chvostovej plutvy. Do kože urobíme zopár zárezov na chrbte, aby si ryba pri pečení udržala tvar.

2. 

pór 150 g  olej olivový 15 ml

Pór nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme pór.

3. 

soľ  korenie na ryby

Platesu osolíme a z obidvoch strán okoreníme. Vložíme do zapekacej misy, prikryjeme alobalom. Pečieme 25 minút pri teplote 180°. Rybu podávame s bylinkovým maslom a dusenou brokolicou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť