svetvomne.sk

Losos s hlivovou omáčkou a špenátom

    

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

hliva ustricová 500 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ  smotana sladká na varenie 150 mililitrov

Hlivu nakrájame na menšie kúsky, vložíme ju do hrnca s olejom. Jemne osmažíme, posolíme. Vďaka soli hliva pustí vlastnú šťavu, chvíľu ju podusíme. Zalejeme smotanou na varenie. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme ju hladkou múkou.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  losos filet 300 gramov  soľ  korenie čierne mleté

Na panvici zohrejeme olej, vložíme menšie steaky z lososa. Osolíme, okoreníme. Lososa obrátime na jednu stranu, opečieme, prehodíme na druhú stranu a opečieme. Ak nám olej prská, panvicu prikryjeme.

3. 

olej olivový 1 polievková lyžica  špenát čerstvý listový 800 gramov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Vo woku na oleji opražíme cesnak, pridáme listy čerstvého špenátu. Stálym miešaním špenát pražíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť