svetvomne.sk

Platesa na zelenine

NO_DESC_

 

Počet porcií: 1

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrónová šťaval
Korenie na rybyg
Korenie čierne mletég
Maslo2polievkové lyžice
Ocot jablčný20mililitrov
Olej olivový40mililitrov
Paradajky200gramov
Platesa1kus
Pór150gramov
Soľg
Uhorka šalátová½kusu

1. 

platesa 1 ks

Platesu umyjeme a osušíme. Skontrolujeme, či má vybraté vnútornosti (tmavá časť ryby).

2. Príprava zeleniny

uhorka šalátová ½ ks  pór 150 g  paradajky 200 g  soľ  korenie čierne mleté  olej olivový 20 ml  ocot jablčný 20 ml

V panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájaný pór. Pridáme ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú uhorku. Osolíme, ochutíme čiernym mletým korením a podlejeme octom. Dusíme 15 minút do mäkka. Primiešame na menšie kocky nakrájané rajčiny a zeleninu odložíme z tepla.

Príprava zeleniny

3. Praženie platesy

olej olivový 20 ml  maslo 2 PL  korenie na ryby

Platesu osolíme, vložíme ju do rozohriateho oleja s maslom. Ak sa nám celá platesa do panvice nezmestí, môžeme z nej odstrániť hlavu. Pražíme 5 minút na každej strane. Ochutíme korením na ryby.

4. Servírujeme

citrónová šťava

Rybu položíme na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme zeleninou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť