svetvomne.sk

Platesa na zelenine

    

Kuchtil

Počet porcií

1

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
citrónová šťava-
korenie na ryby-
korenie čierne mleté-
maslo2polievkové lyžice
ocot jablčný20mililitrov
olej olivový40mililitrov
paradajky200gramov
platesa1kus
pór150gramov
soľ-
uhorka šalátová½kusu

1. 

platesa 1 kus

Platesu umyjeme a osušíme. Skontrolujeme, či má vybraté vnútornosti (tmavá časť ryby).

2. Príprava zeleniny

uhorka šalátová ½ kusu  pór 150 gramov  paradajky 200 gramov  soľ  korenie čierne mleté  olej olivový 20 mililitrov  ocot jablčný 20 mililitrov

V panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájaný pór. Pridáme ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú uhorku. Osolíme, ochutíme čiernym mletým korením a podlejeme octom. Dusíme 15 minút do mäkka. Primiešame na menšie kocky nakrájané rajčiny a zeleninu odložíme z tepla.

Príprava zeleniny

3. Praženie platesy

olej olivový 20 mililitrov  maslo 2 polievkové lyžice  korenie na ryby

Platesu osolíme, vložíme ju do rozohriateho oleja s maslom. Ak sa nám celá platesa do panvice nezmestí, môžeme z nej odstrániť hlavu. Pražíme 5 minút na každej strane. Ochutíme korením na ryby.

4. Servírujeme

citrónová šťava

Rybu položíme na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme zeleninou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť