Pečené zemiaky s tuniakom

recept,fotorecept,zemiaky,tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tatárska omáčka | 50 253 | mililitrov kcal | |
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji | 140 395 | gramov kcal | |
zemiaky | 750 690 | gramov kcal |
Recept
1. Varenie zemiakov
zemiaky 750 gramov
9 stredne veľkých zemiakov dokonale umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili zvyšky hliny. Zemiaky varíme v osolenej vode 15 - 20 minút, kým nie sú mäkké.

2. Pečenie
Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme, reznú stranu osolíme a uložíme do olejom vymasteného pekáča. Zemiaky môžeme piecť aj na plechu na papieri na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre s horným ohrevom a ventilátorom 15 minút na 180°.

3. Príprava tuniaka
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 gramov • cibuľa 1 kus • citrónová šťava • korenie čierne mleté
Z konzervy odstránime olej. Tuniaka dáme do misky, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme šťavou z polovice citróna a premiešame.

4.
tatárska omáčka 50 mililitrov
Zemiaky uložíme na servírovací tanier, rozdelíme na ne ochuteného tuniaka, polejeme tatárskou omáčkou a podávame. Zemiaky podávame samostatne alebo s jemne restovanou a udusenou zeleninou.

Dobrú chuť!