Pečené zemiaky s tuniakom
recept,fotorecept,zemiaky,tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 | kus | |
citrónová šťava | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | - | ||
soľ | - | ||
tatárska omáčka | 50 | mililitrov | |
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji | 140 | gramov | |
zemiaky | 750 | gramov |
Recept
1. Varenie zemiakov
zemiaky 750 gramov
9 stredne veľkých zemiakov dokonale umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili zvyšky hliny. Zemiaky varíme v osolenej vode 15 - 20 minút, kým nie sú mäkké.
2. Pečenie
Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme, reznú stranu osolíme a uložíme do olejom vymasteného pekáča. Zemiaky môžeme piecť aj na plechu na papieri na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre s horným ohrevom a ventilátorom 15 minút na 180°.
3. Príprava tuniaka
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 gramov • cibuľa 1 kus • citrónová šťava • korenie čierne mleté
Z konzervy odstránime olej. Tuniaka dáme do misky, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme šťavou z polovice citróna a premiešame.
4.
tatárska omáčka 50 mililitrov
Zemiaky uložíme na servírovací tanier, rozdelíme na ne ochuteného tuniaka, polejeme tatárskou omáčkou a podávame. Zemiaky podávame samostatne alebo s jemne restovanou a udusenou zeleninou.
Dobrú chuť!