RECEPTY

Pečené zemiaky s tuniakom

Pečené zemiaky s tuniakom

recept,fotorecept,zemiaky,tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa1kus
citrónová šťava-
korenie čierne mleté-
olej olivový-
soľ-
tatárska omáčka50mililitrov
tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji140gramov
zemiaky750gramov

 

Recept

1. Varenie zemiakov

zemiaky 750 gramov

9 stredne veľkých zemiakov dokonale umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili zvyšky hliny. Zemiaky varíme v osolenej vode 15 - 20 minút, kým nie sú mäkké.

2. Pečenie

soľ  olej olivový

Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme, reznú stranu osolíme a uložíme do olejom vymasteného pekáča. Zemiaky môžeme piecť aj na plechu na papieri na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre s horným ohrevom a ventilátorom 15 minút na 180°.

3. Príprava tuniaka

tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 gramov  cibuľa 1 kus  citrónová šťava  korenie čierne mleté

Z konzervy odstránime olej. Tuniaka dáme do misky, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme šťavou z polovice citróna a premiešame.

4. 

tatárska omáčka 50 mililitrov

Zemiaky uložíme na servírovací tanier, rozdelíme na ne ochuteného tuniaka, polejeme tatárskou omáčkou a podávame. Zemiaky podávame samostatne alebo s jemne restovanou a udusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies