Makrela v jogurte

Chutná a zdravá ryba v jogurtovej marináde. Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,makrela,jogurt biely,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
feferónky sterilizované | 2 ?? | kusy kcal | |
jogurt biely | 450 302 | mililitrov kcal | |
korenie rasca mletá | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
makrela | 1200 2460 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
zázvor mletý | 1 5 | čajová lyžička kcal |
Recept
1. Makrely
makrela 1200 gramov
Mrazené makrely necháme čiastočne rozmraziť a odrežeme z nich vrchné, spodné plutvy a hlavu. Narežeme bruško a vyčistíme vnútornosti. Kým sú čiastočne zmrazené ľahšie sa nám plutvy odriezajú. Následne necháme makrely ďalej rozmrazovať.

2. Marináda
cibuľa 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme soľ, korenie, rascu a zázvor. Dobre zmixujeme.

3.
feferónky sterilizované 2 kusy • jogurt biely 450 mililitrov
Feferónky na jemno nasekáme a zamiešame ich s jogurtom.

4.
Rozmrazené makrely umyjeme a natrieme zmesou z cibule a korenín.

5.
Potom ich natrieme jogurtom s feferónkami a v chlade marinujeme 1 hodinu.

6.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme makrely aj celou marinádou a udusíme do mäkka (cca 30 minút).

Dobrú chuť!