svetvomne.sk

Makrela v jogurte

    

Chutná a zdravá ryba v jogurtovej marináde. Podávame s ryžou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa300gramov
feferónky sterilizované2kusy
jogurt biely450mililitrov
korenie rasca mletá1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
makrela1200gramov
olej slnečnicový50mililitrov
soľ1čajová lyžička
zázvor mletý1čajová lyžička

1. Makrely

makrela 1200 gramov

Mrazené makrely necháme čiastočne rozmraziť a odrežeme z nich vrchné, spodné plutvy a hlavu. Narežeme bruško a vyčistíme vnútornosti. Kým sú čiastočne zmrazené ľahšie sa nám plutvy odriezajú. Následne necháme makrely ďalej rozmrazovať.

Makrely

2. Marináda

cibuľa 150 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  zázvor mletý 1 čajová lyžička

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme soľ, korenie, rascu a zázvor. Dobre zmixujeme.

Marináda

3. 

feferónky sterilizované 2 kusy  jogurt biely 450 mililitrov

Feferónky na jemno nasekáme a zamiešame ich s jogurtom.

4. 

Rozmrazené makrely umyjeme a natrieme zmesou z cibule a korenín.

5. 

Potom ich natrieme jogurtom s feferónkami a v chlade marinujeme 1 hodinu.

6. 

olej slnečnicový 50 mililitrov  cibuľa 150 gramov

Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme makrely aj celou marinádou a udusíme do mäkka (cca 30 minút).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť