Žraločí steak marinovaný

Marinovaný žraločí steak na cesnaku a cibuli, ale aj vypražený v trojobale je vhodný na netradičnú štedrovečernú večeru.
recept,fotorecept,žraločí steak,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 0 ?? | kcal | |
citrón | 2 ?? | kusy kcal | |
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
omáčka chilli s cesnakom | 1 23 | polievková lyžica kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polievkové lyžice kcal | |
ustricová omáčka | 2 13 | polievkové lyžice kcal | |
voda | 1 0 | liter kcal | |
zázvor mletý | 2 9 | čajové lyžičky kcal | |
žraločí steak | 1400 1764 | gramov kcal |
Recept
1.
žraločí steak 1400 gramov • citrón 2 kusy • voda 1 liter
Mrazené žraločie steaky vložíme do vody s citrónovou šťavou. V citrónovej vode ich máčame 3 - 4 hodiny.

2. Marináda
olej olivový 2 polievkové lyžice • ustricová omáčka 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 2 polievkové lyžice • citrónová šťava 1 polievková lyžica • omáčka chilli s cesnakom 1 polievková lyžica • zázvor mletý 2 čajové lyžičky
Z uvedených surovín pripravíme zmiešaním marinádu.

3. Marinovanie žraločích steakov
Žraločie steaky vyberieme z citrónovej vody, sú už rozmrazené, osušíme ich papierovým obrúskom. Každý steak natrieme zvrchu aj zo spodku marinádou a necháme v chlade marinovať niekoľko hodín, prípadne aj celú noc.

4. 1.možnosť úpravy: Smaženie
olej slnečnicový • cibuľa • cesnak
Na panvicu nalejeme primerané množstvo oleja,ktorý zahrejeme na pracovnú teplotu. Pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu (množstvo podľa chuti). Vložíme do panvice žraločie steaky, smažíme ich 5 minút na každej strane.

5. Podávame
Podávame so zemiakovým šalátom, prípadne varenými zemiakmi.

6. 2. možnosť úpravy: Vyprážanie marinovaných žraločích steakov
Steaky obalíme v hladkej múke, vajíčku a v strúhanke a vypražíme na oleji z oboch strán po 5 minút.Takto pripravená varianta je tiež vynikajúca.

7. Podávame
Podávame so zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť!