svetvomne.sk

Sépie na grile

     

Jednoduché obľúbené jedlo, známe hlavne dovolenkárom a obyvateľom pobrežných oblastí stredomoria. Suroviny sa ale dajú zohnať v lepšie zásobených obchodoch po celom svete.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
korenie čierne mleté0
olej olivový1polievková lyžica
pór150gramov
soľ1čajová lyžička
soľ0
sépie600gramov
voda1.5litra

1. 

sépie 600 gramov

Sépie očistíme a zbavíme tvrdých častí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minút odležať. Prepláchneme studenou vodou.

2. 

voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút.

3. 

cesnak 2 strúčiky  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ  korenie čierne mleté

Potrieme trochou oleja, roztlačeným cesnakom. Osolíme a okoreníme. Grilujeme na strednej teplote do zlatova.

4. 

pór 150 gramov

Ak používame panvicu, pridáme trochu nakrájaného póru na posledných pár minút, aby nezhorel.

5. 

Podávame s chlebom, alebo ľahkým šalátom. Štvrťka citrónu by nemala chýbať pri servírovaní.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť