svetvomne.sk

Losos v zemiakovom cestíčku

Filet z lososa zapečený v jemnom cestíčku zo zemiakov.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Losos filet300gramov
Múka polohrubá100gramov
Soľ1čajová lyžička
Soľg
Vaječný žĺtok1kus
Zemiaky500gramov

1. Príprava zemiakového cestíčka

zemiaky 500 g  soľ 1 ČL

Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

Príprava zemiakového cestíčka

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok 1 ks  soľ  múka polohrubá 100 g

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli a múky vymiešame cestíčko.

4. Zabalenie ryby do cestíčka

losos filet 300 g

Cesto si na poriadne pomúčenej trochu vymiesime a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika približne 20 x 40 cm (podľa tvaru filetov lososa).

Zabalenie ryby do cestíčka

5. 

Na stred jednej polovice položíme kúsok ryby, preložíme cestom a pozatláčame okraje.

6. Pečenie lososových taštičiek

Vložíme do vymasteného plechu a potrieme olejom.

Pečenie lososových taštičiek

7. 

Pečieme pri 220 stupňoch celzia po dobu 25 - 30 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť