svetvomne.sk

Mliečna fazuľová polievka

    

Chutná polievka z veľkej - maslovej bielej fazule.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cukor kryštálový20gramov
fazuľa veľká biela (maslová)300gramov
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%½litra
múka hladká50gramov
ocot3polievkové lyžice
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-
voda-
voda2litre
zemiaky500gramov

1. 

fazuľa veľká biela (maslová) 300 gramov  voda  voda 2 litre  soľ 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Fazuľu nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a necháme niekoľko hodín (najlepšie cez noc) odstáť. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú, pridáme soľ a bobkový list a fazuľu takmer do mäkka uvaríme.

2. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, pridáme ich k fazuli a všetko spolu dovaríme do mäkka.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  múka hladká 50 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  ocot 3 polievkové lyžice  soľ

Do polievky prilejeme zátrepku z múky a mlieka. Prevaríme, pokiaľ polievka jemne nezhustne. Podľa chuti ju jemne ochutíme cukrom, prevareným octom a podľa potreby dosolíme.

4. 

maslo 50 gramov

Na zvýraznenie maslovej chuti fazule pridáme čerstvé maslo.

5. 

Po rozpustení masla môžeme polievku podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť