svetvomne.sk

Cícerová polievka s mliekom

    

Výborná a zdravá polievka, plná bielkovín a minerálnych látok.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bobkový list3kusy
cesnak3strúčiky
cibuľa sušená2polievkové lyžice
cícer sterilizovaný350gramov
maslo20gramov
mlieko plnotučné 3,5%750mililitrov
mrkva250gramov
múka hladká60gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1liter
zemiaky300gramov

1. 

cícer sterilizovaný 350 gramov

Suchý cícer (250g) namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň uvaríme do mäkka. Pre rýchlejšiu prípravu je vhodné použiť pri príprave polievky cícer sterilizovaný.

2. 

mrkva 250 gramov  maslo 20 gramov

Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opražíme ju 5 minút na masle.

3. 

zemiaky 300 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame a spolu s mrkvou opečieme cca 2 minúty.

4. 

voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 3 kusy

Mrkvu a zemiaky zalejeme vodou, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu uvaríme do mäkka.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 750 mililitrov  múka hladká 60 gramov

Do polievky pridáme uvarený cícer a mlieko s rozmiešanou múkou. Prevaríme.

6. 

cesnak 3 strúčiky  cibuľa sušená 2 polievkové lyžice  soľ

Pridáme pretlačený cesnak, sušenú cibuľu a podľa chuti dosolíme.

7. 

Polievku premiešame a necháme 10 minút odstáť, potom podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť