RECEPTY

Oškvarkové slimáčiky

Oškvarkové slimáčiky

recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana kyslá (14-18% tuku),oškvarky,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé25gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%120mililitrov
múka hladká250gramov
múka polohrubá250gramov
olej slnečnicový50mililitrov
oškvarky500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1polievková lyžica
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 polievková lyžica  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov  droždie čerstvé 25 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Kvások: Odlejeme si časť mlieka, ktoré zohrejeme tak, aby bolo vlažné, rozdrobíme doň droždie a pridáme cukor. Kvások necháme do napučania droždia kysnúť.
Cesto: Hladkú a polohrubú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, zvyšné mlieko, olej a vykysnutý kvások spolu vymiesime na hladké nelepivé cesto.

2. 

Cesto pomúčime, prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť, medzitým si pripravíme oškvarkovú plnku.

3. Oškvarková plnka

oškvarky 500 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 50 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku (môžeme použiť aj mleté oškvarky ako polotovar), pridáme k nim kyslú smotanu, korenie a soľ.

4. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky.

5. 

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, ktoré potrieme oškvarkovou plnkou.

6. 

Potreté cesto zrolujeme.

7. 

Roládu pokrájame na trojuholníčky. Trojuholníčky porozkladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies