RECEPTY

Oškvarkové slimáčiky

Oškvarkové slimáčiky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana kyslá (14-18% tuku),oškvarky,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

droždie čerstvé

25

26

gramov

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

120

58

mililitrov

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

olej slnečnicový

50

450

mililitrov

kcal

oškvarky

500

3705

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

200

??

gramov

kcal

soľ

1

0

polievková lyžica

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 polievková lyžica  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov  droždie čerstvé 25 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Kvások: Odlejeme si časť mlieka, ktoré zohrejeme tak, aby bolo vlažné, rozdrobíme doň droždie a pridáme cukor. Kvások necháme do napučania droždia kysnúť.
Cesto: Hladkú a polohrubú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, zvyšné mlieko, olej a vykysnutý kvások spolu vymiesime na hladké nelepivé cesto.

Kvások: Odlejeme si časť mlieka, ktoré...

2. 

Cesto pomúčime, prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť, medzitým si pripravíme oškvarkovú plnku.

Cesto pomúčime, prekryjeme kuchynskou utierkou a...

3. Oškvarková plnka

oškvarky 500 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 50 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku (môžeme použiť aj mleté oškvarky ako polotovar), pridáme k nim kyslú smotanu, korenie a soľ.

Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku...

4. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky....

5. 

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, ktoré potrieme oškvarkovou plnkou.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, ktoré...

6. 

Potreté cesto zrolujeme.

Potreté cesto zrolujeme....

7. 

Roládu pokrájame na trojuholníčky. Trojuholníčky porozkladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Roládu pokrájame na trojuholníčky....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť