svetvomne.sk

Oškvarkové slimáčiky

    

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé25gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%120mililitrov
múka hladká250gramov
múka polohrubá250gramov
olej slnečnicový50mililitrov
oškvarky500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1polievková lyžica
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 polievková lyžica  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 120 mililitrov  droždie čerstvé 25 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Kvások: Odlejeme si časť mlieka, ktoré zohrejeme tak, aby bolo vlažné, rozdrobíme doň droždie a pridáme cukor. Kvások necháme do napučania droždia kysnúť.
Cesto: Hladkú a polohrubú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, zvyšné mlieko, olej a vykysnutý kvások spolu vymiesime na hladké nelepivé cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto pomúčime, prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple asi 30 minút kysnúť, medzitým si pripravíme oškvarkovú plnku.

3. Oškvarková plnka

oškvarky 500 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 50 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Oškvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku (môžeme použiť aj mleté oškvarky ako polotovar), pridáme k nim kyslú smotanu, korenie a soľ.

Oškvarková plnka

4. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky.

5. 

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, ktoré potrieme oškvarkovou plnkou.

6. 

Potreté cesto zrolujeme.

7. 

Roládu pokrájame na trojuholníčky. Trojuholníčky porozkladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť