Bryndzové kolieska

Slaná pochúťka pre sviatočných hostí.
recept,fotorecept,bryndza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 550 | gramov kcal | |
cibuľka jarná | 2 ?? | kusy kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | 0 ?? | kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 75 675 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 160 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.25 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
zemiaky | 100 92 | gramov kcal |
Recept

2.
Chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.


4.
bryndza 200 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 čajová lyžička • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov
Bryndzu zmiešame so zemiakmi, cibuľkou, vajíčkom, soľou, a smotanou.

5. Cesto
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 250 gramov • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 75 mililitrov • soľ ¼ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

6.
Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho malé kolieska.

7.
Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8.
soľ • paprika červená mletá • korenie rasca drvená
Do stredu kolieska vložíme jednu čajovú lyžičku plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Posypeme soľou a paprikou. Podľa chuti môžeme posypať aj rascou.

9.
Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C. Koláčiky sú po upečení chrumkavé. V uzatvorenej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!