svetvomne.sk

Bryndzové kolieska

    

Slaná pochúťka pre sviatočných hostí.

Kuchtil

Počet porcií

80

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Bryndzová náplň

zemiaky 100 gramov

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť.

Bryndzová náplň

2. 

Chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.

3. 

cibuľka jarná 2 kusy

Cibuľku umyjeme a nadrobno nakrájame.

4. 

bryndza 200 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1 čajová lyžička  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

Bryndzu zmiešame so zemiakmi, cibuľkou, vajíčkom, soľou, a smotanou.

5. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  olej slnečnicový 75 mililitrov  soľ ¼ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

Cesto

6. 

múka polohrubá

Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho malé kolieska.

7. 

maslo

Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8. 

soľ  paprika červená mletá  korenie rasca drvená

Do stredu kolieska vložíme jednu čajovú lyžičku plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Posypeme soľou a paprikou. Podľa chuti môžeme posypať aj rascou.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C. Koláčiky sú po upečení chrumkavé. V uzatvorenej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť