Bryndzovo-pórové kolieska
Lahodné chuťovečky na slávnostný stôl, alebo len tak, pošmakovať si.
recept,fotorecept,pór,bryndza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 125 | gramov | |
cesto lístkové | 275 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
pór | 150 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
pór 150 gramov • maslo 50 gramov
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Kolieska rozoberieme a osmažíme 5 minút na masle.
2.
cesto lístkové 275 gramov • vajce slepačie 1 kus
Chladené lístkové cesto rozvinieme a spolu s papierom na ktorom bolo stočené položíme na plech. Rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Vajce rozšľaháme a potrieme ním každý obdĺžnik.
3.
2/3 póru rozložíme na obdĺžniky. Obdĺžniky cesta vytvarujeme do tvaru mištičky (pri pečení sa samé roztečú do koliesok).
4.
bryndza 125 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ
Bryndzu zmiešame s vajíčkom a so zbytkom rozšľahaného vajíčka. Podľa potreby a chuti môžeme osoliť.
5.
Bryndzu rozdelíme na rozložený pór a zbytok póru porozkladáme na bryndzu.
6.
Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.
7.
Po vychladnutí poodrezávame vytečenú plnku a kolieska môžeme podávať.
Dobrú chuť!