svetvomne.sk

Bryndzovo-pórové kolieska

    

Lahodné chuťovečky na slávnostný stôl, alebo len tak, pošmakovať si.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza125gramov
cesto lístkové275gramov
maslo50gramov
pór150gramov
soľ-
vajce slepačie2kusy

1. 

pór 150 gramov  maslo 50 gramov

Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Kolieska rozoberieme a osmažíme 5 minút na masle.

2. 

cesto lístkové 275 gramov  vajce slepačie 1 kus

Chladené lístkové cesto rozvinieme a spolu s papierom na ktorom bolo stočené položíme na plech. Rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Vajce rozšľaháme a potrieme ním každý obdĺžnik.

3. 

2/3 póru rozložíme na obdĺžniky. Obdĺžniky cesta vytvarujeme do tvaru mištičky (pri pečení sa samé roztečú do koliesok).

4. 

bryndza 125 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ

Bryndzu zmiešame s vajíčkom a so zbytkom rozšľahaného vajíčka. Podľa potreby a chuti môžeme osoliť.

5. 

Bryndzu rozdelíme na rozložený pór a zbytok póru porozkladáme na bryndzu.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

7. 

Po vychladnutí poodrezávame vytečenú plnku a kolieska môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť